• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκαθάρισε το τοπίο: Η ρωσική πρόταση που εξέπληξε τους Αμερικανούς (Βίντεο)

Ξεκαθάρισε το τοπίο: Η ρωσική πρόταση που εξέπληξε τους Αμερικανούς (Βίντεο)

Θα «μπούμε κατευθείαν στο ψητό»

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η πρόταση που έκανε ο Πούτιν στον Τραμπ: «Αν θέλεις, σου πουλάμε (υπερηχητικά όπλα, πυραύλους κλπ) και με αυτό τον τρόπο θα εξισορροπήσουμε αμέσως τα πάντα. Είναι γεγονός, ότι οι ίδιοι λένε ότι σύντομα θα παράγουν τέτοια όπλα. Ασφαλώς και θα παράγουν, αλλά γιατί να ξοδεύουν χρήματα, όταν εμείς ήδη έχουμε ξοδέψει γι αυτά και με αυτά μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάτι, όχι σε βάρος της ασφάλειας μας, αλλά με στόχο να δημιουργήσουμε μια κατάσταση ισορροπίας».

Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε στον Τραμπ την πώληση υπερηχητικών όπλων.Παλιότερα αυτή η πρόταση θα φάνταζε αστεία. Οι δύο ηγέτες όμως ακολουθούν τα ίδια «ιδεολογικά συντηρητικά χνάρια» ας επιτραπεί η φράση.

Δείτε το ρεπορτάζ του δικτύου RT:

Δεν γνωρίζουμε αν ο Τραμπ σκεφτεί την πρόταση. Είναι λίγο δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο να καταφέρει να αγοράσει ρωσικά όπλα, διότι το Βαθύ Κράτος που ελέγχει την χώρα του (μέχρι στιγμής), είναι ξεκάθαρα αντι-ρωσικό.

Είναι φανερό πλέον. Οι δύο άνδρες έχουν ένα κοινό σημείο επαφής. Ποιος είναι αυτό; Η Παλαιά Τάξη Πραγμάτων (Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια). Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί δεν τιμώρησαν την Τουρκία, για την αγορά των ρωσικών S-400. Για την ώρα, ο Ερντογάν συμπλέει με τους ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, Τραμπ-Πούτιν-Ερντογάν είναι σύμμαχοι.

Ήρθε η ώρα να τελειώσει ο ρωσικός χειμώνας που πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών εδώ και δεκαετίες; Αυτό έχει γίνει ήδη! Από την στιγμή που εκλέχθηκε ο Τραμπ, ο Πούτιν άλλαξε την στρατηγική του έναντι των ΗΠΑ. Σε αυτό που ονομάζουμε εξουσία όμως, υπάρχουν εναλλαγές. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις ακόμα.

Για όσους έχουν λογικές αμφιβολίες: Επί Ομπάμα οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν απλά άσχημες αλλά…πολεμικές. Η ψυχρότητα με την οποία αντιμετώπιζε την Μόσχα η τότε αμερικανική ηγεσία, ήταν πρωτοφανής.Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την κατάσταση που είχαν δημιουργήσει οι Αμερικάνοι στην Ουκρανία. Ποιος νομίζετε ότι διέδωσε το αντιρωσικό κλίμα; Ο Πούτιν βέβαια απάντησε δυναμικά και προσάρτησε την Κριμαία.

Πηγή εικόνας: pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •