• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τρέμει» η…πολιτικά ορθή Ευρώπη: Μεγάλη δημοσκόπηση βγάζει πρώτη την γερμανική Εθνική Δεξιά

«Τρέμει» η…πολιτικά ορθή Ευρώπη: Μεγάλη δημοσκόπηση βγάζει πρώτη την γερμανική Εθνική Δεξιά

Την ώρα που στις Βρυξέλλες συζητάνε για τις νέες πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν για το μεταναστευτικό,

οι Γερμανοί δείχνουν σημάδια αφύπνισης μπροστά στην λεηλασία της Ευρώπης.

Του Άρη Δημόπουλου

Ο λόγος για την νέα μεγάλη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και έχει αφήσει έκπληκτο μεγάλο μέρος της «πολιτικά ορθής» Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα δημοσκόπηση του ερευνητικού ινστιτούτου Emnid, που μάλιστα δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, δείχνει ότι το ευρωσκεπτικιστικό, εθνικιστικό κόμμα “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στην ανατολική Γερμανία.

Η μερίδα του κόσμου που στηρίζει το εθνικιστικό κόμμα είναι αρκετά μεγάλη, αγγίζοντας τα όρια του πρωτοφανούς στην Ανατολική Γερμανία. η οποία «φιλοξενεί» μεγάλες ορδές μεταναστών τα τελευταία χρόνια. 

Συνεπώς τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης-βόμβας είναι κάτι παραπάνω από συνδεδεμένα με την επέλαση τον εφιάλτη που βιώνουν πολλά γερμανικά κρατίδια λόγω του μεταναστευτικού. 

Εκείνο όμως που πραγματικά είναι αφοπλιστικό για την πολιτικά ορθή Ευρώπη είναι πως τα παρακάτω ποσοστά δημοσιεύτηκαν σε μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορίες εφημερίδες της χώρας.

Όπως θα παρατηρήσει κανείς τα ποσοστά του εθνικιστικού κόμματος AFD στην Δυτική Γερμανία είναι σαφώς πιο μειωμένα, αλλά σταθερά υψηλά σε σχέση με την τελευταία εκλογική μάχη:

Η «έκρηξη» της Εθνικής Δεξιάς είναι πασιφανής στην ανατολή:

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω δημοσκόπηση διενεργήθηκε αμέσως μετά τα αιματηρά και πολυήμερα επεισόδια στο Κέμνιτς της Σαξονίας, κρατίδιο που βρίσκεται στην Ανατολική Γερμανία.

Η γερμανική πόλη του Κέμνιτς απασχολεί μέχρι και σήμερα γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ, κυρίως λόγω των μεγάλων διαδηλώσεων των εθνικιστών και τις συγκρούσεις τους με μετανάστες και αριστερούς.

Αφορμή για το κύμα βίας στους γερμανικούς δρόμους αποτέλεσε η άγρια δολοφονία ενός Γερμανού πολίτη από μετανάστη, ένα περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες παρόμοια που λαμβάνουν χώρα από το 2015.

Μένει να δούμε που θα οδηγηθούν τα πράγματα στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, με δεδομένο πως οι Βρυξέλλες βλέπουν την Εθνική Δεξιά να γιγαντώνεται σχεδόν σε κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε.