Menu
  • Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Τρέχουν τα γεγονότα: «Έπεσε» η πρόταση για τη σύσταση της ευρω-αστυνομίας – Ακολουθεί ο ευρωστρατός

Τρέχουν τα γεγονότα: «Έπεσε» η πρόταση για τη σύσταση της ευρω-αστυνομίας – Ακολουθεί ο ευρωστρατός

Ένα από τα καλύτερα και πιο...έμπιστα όργανα που θα στρώσει τον δρόμο για την παγκόσμια μοναρχία ήδη έχει πάρει τον δρόμο της εφαρμογής στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Του Άρη Δημόπουλου

Ο λόγος για την λεγόμενη «ευρω-αστυνομία», μία επίλεκτη πολυεθνική ένοπλη ομάδα επιβολής της τάξης που σε πρώτη φάση θα έχει τον ρόλο του συνοριοφύλακα στα ευρωπαϊκά σύνορα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα πολύ γρήγορα να αντικαταστήσει τις μονάδες της Frontex και να ενταχθεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με την δικαιολογία της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομία δεν είναι φυσικά κάτι το καινούργιο, αλλά για πρώτη φορά ακούγεται ως «απαραίτητη λύση» στο θέμα της ασφάλειας από χείλη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ε.Ε.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος τυγχάνει να είναι και Έλληνας. Πρόκειται για τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος εισήγαγε σε ευρύ κοινό την πρόταση για τη σύσταση της «ευρω-αστυνομίας»:

«Τώρα τα πράγματα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα, είναι ελεγχόμενα. Η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Το 98% με 100% που περνούν τα σύνορα αυτομάτως ταυτοποιείται, δακτυλοσκοπείται, καταγράφεται και έτσι μπορεί κανείς καλύτερα να διαχειριστεί τις επιπτώσεις», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Και ο ίδιος συνεχίζει:

«Θυμόμαστε όλοι το πώς ήταν τα πράγματα το 2015, όταν αιφνιδιάστηκε η Ευρώπη, αιφνιδιάστηκαν και τα κράτη-μέλη καθώς δεν είχαν καμία εμπειρία και γνώση να το διαχειριστούν ένα τέτοιο φαινόμενο.

Διότι άλλο η προστασία των συνόρων από μια εξωτερική απειλή που είναι εθνική ευθύνη, αρμοδιότητα και χρέος των εθνικών αμυντικών συστημάτων ασφαλείας και άλλο όταν έχει να κάνει με πρόσφυγες που τελούν κάτω από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Μην ξεχνάμε ότι όλες οι χώρες έχουμε συνυπογράψει και δεσμευόμαστε από τα κείμενα της σύμβασης της Γενεύης του 1952.

Το Σεπτέμβριο θα καταθέσω μια πρόταση προς συζήτηση και έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να μετατρέψουμε την ήδη αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή συνοριοακτοφυλακή σε ένα ευρωπαϊκό αστυνομικό σώμα φύλαξης των συνόρων. Με προσωπικό που θα προσλαμβάνεται από όλα τα κράτη-μέλη, θα εκπαιδεύεται, θα έχει εξειδικευμένες γνώσεις και θα έχει ως ευθύνη τη διαχείριση των ευρωπαϊκών συνόρων, κυρίως στα σημεία όπου ασκούνται μεγάλες πιέσεις. Την ευθύνη θα την έχει το κράτος μέλος, δεν θίγεται η κυριαρχία του κράτους μέλους, αλλά όταν μια χώρα είναι σε ανάγκη θα μπορεί να ανταποκριθεί το ευρωπαϊκό αυτό αστυνομικό σώμα φύλαξης των συνόρων σε άμεσο σχεδόν χρόνο, αφού θα έχει στη διάθεσή του τα μέσα, τις δυνατότητες και 10.000 άτομα προσωπικό, το οποίο ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να σταλεί στο σημείο που θα χρειαστεί και εφόσον βεβαίως το ζητήσει το κράτος μέλος».

 

Έχουμε λοιπόν τις άμεσες…δεσμεύσεις και μάλιστα από ελληνικά χείλη για τη δημιουργία μίας  ευρω-αστυνομίας, η οποία θα είναι καθαρά υπεύθυνη (σε πρώτη φάση) για την διαχείριση των μεταναστευτικών ΚΥΡΙΩΣ στις χώρες υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα. 

Με μόνιμες δυνάμεις καταστολής στο κράτος-μέλος, η ευρω-αστυνομία, όπως σημείωσε ο κ.Αβραμόπουλος, δεν θα είναι υπεύθυνη για τις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους-μέλους και συνεπώς για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών του! 

Προοδευτικά κάθε έννοια του εθνικού στρατού (βλ.ευρωστρατός) και της εγχώριας αστυνομίας (βλ.ευρωαστυνομία, Frontex, κλπ) θα χαθεί, στον δρόμο για το παγκόσμιο κράτος.

Τα σχόλια δικά σας…

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...