Τραμπ, για αποτέλεσμα ενδιάμεσων εκλογών: Τεράστια επιτυχία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε μία «τεράστια επιτυχία»,

στις ενδιάμεσες εκλογές και ευχαρίστησε τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων υποσχόμενοι μία θυελλώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας.

«Τεράστια επιτυχία. Σάς ευχαριστώ όλους!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, ο οποίος θεωρεί ότι κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού κατάφερε να βγει ενισχυμένος στην Γερουσία.

Τι κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι (κόμμα που στηρίζει τον Τραμπ) και τι κέρδισαν οι Δημοκρατικοί (Αντιπολίτευση-Νέα Τάξη)

Οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα δίκτυα Fox και NBC.

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν ένα διαιρεμένο Κονγκρέσο, που δίνει υπόσχεση για μία ταραχώδη δεύτερη διετία της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.

Το σώμα της Γερουσίας το οποίο κέρδισαν οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού έχει τον τελευταίο λόγο, για την επικύρωση των νόμων.

Από την άλλη πλευρά, οι Δημοκρατικοί πήραν τον έλεγχο της Βουλής των αντιπροσώπων, πράγμα που τους δίνει την δυνατότητα, να χτυπήσουν τον Τραμπ και τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες ΑΛΛΑ:

Με δεδομένο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν την Γερουσία, θα είναι πολύ δύσκολο, οι Δημοκρατικοί να καταφέρουν κάτι σημαντικό!

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...