• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ
  • Τραμπ εναντίον Νέας Τάξης: Ξεχάστε αυτά που ξέρατε επί Ομπάμα, άλλαξαν τα πράγματα- Η απόφαση που σόκαρε τις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραμπ εναντίον Νέας Τάξης: Ξεχάστε αυτά που ξέρατε επί Ομπάμα, άλλαξαν τα πράγματα- Η απόφαση που σόκαρε τις ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες μια συγκεκριμένη απόφαση του Εθνικοδεξιού Ντόναλντ Τραμπ.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Όπως αναφέρουν τρεις Αμερικανοί διπλωμάτες συνεργάτες του Τραμπ έχουν απορρίψει αιτήματα από πρεσβείες των ΗΠΑ, που ζητούσαν να υψώσουν στις πρεσβείες τους, τη γνωστή σημαία του «ουράνιο τόξου» για τον Ιούνιο, μήνα υπερηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο Ισραήλ, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τη Λετονία είναι μεταξύ εκείνων των χωρών που ζήτησαν άδεια από την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία δεν τους την έδωσε.

Οι αρνήσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ προέρχονται από το γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Μπράϊαν Μπουλατάο, έναν μακροπρόθεσμο συνεργάτη του υπουργού Εξωτερικών Μάϊκ Πομπέο, ο οποίος επίσης εργάστηκε για λογαριασμό του στη CIA.

Κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, η κυβέρνηση χορηγούσε ελεύθερη άδεια στις πρεσβείες του εξωτερικού να τοποθετήσουν τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ τον Ιούνιο, όπου ήθελαν.

Φέτος, σύμφωνα με τις οδηγίες του εκλεκτού της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν εγκρίθηκαν οι σχετικές αιτήσεις.

Η άρνηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη επειδή ο πρεσβευτής της Γερμανίας, Richard Grenell, πρωτοπορεί σε μια διοικητική ώθηση για να τερματίσει την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας σε περίπου 70 χώρες που εξακολουθούν να την απαγορεύουν.

Οι των πρεσβείες των ΗΠΑ επιτρέπεται να αναρτήσουν το σύμβολο του ουράνιου τόξου εντός των εγκαταστάσεών τους, αλλά για να γίνει επίσημα έπαρση της σημαίας πρέπει να δοθεί έγκριση από την ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θυμίζει το NBC News.

Οι αρνήσεις της Ουάσινγκτον ανησύχησαν Αμερικανούς διπλωμάτες που υπηρετούν σε όλο τον κόσμο οι οποίοι είναι μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μέχρι πριν μερικά χρόνια υπερασπιζόταν ο Ομπάμα.

Ο Τραμπ εν τω μεταξύ, έκανε μια δημοσίευση στο twitter πριν μια εβδομάδα, όπου φαινόταν πως αναγνωρίζει τον Ιούνιο ως μήνα των ΛΟΑΤΚΙ, ενώ προφανώς ήταν ακόμη μια διπλωματική ενέργεια! Δείτε το σχετικό tweet.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανήγγειλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυβέρνησή του θα ηγηθεί μιας εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Όμως η κυβέρνησή του επικρίνεται από ακτιβιστές που καταγγέλλουν ότι εντός της χώρας, ο Τραμπ έχει υπονομεύσει τα μέτρα προστασίας των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών προσώπων.

Όταν έγινε γνωστό πως η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να δοθούν οι σχετικές άδεις για να ανεμίσει η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στις πρεσβείες των ΗΠΑ, η ομάδα υπεράσπισης των ΛΟΑΤΚΙ, έγραψε στο twitter, φανερά ενοχλημένη «Θυμάστε την περασμένη εβδομάδα όταν ο Πρόεδρος Τραμπ προσποιούταν τον εορτασμό του μήνα της περιφάνειας

Πριν λίγες εβδομάδες, εξεδόθη διάταγμα Τράμπ που απαγορεύει στους τρανσέξουαλ, τους αμφιφυλόφιλους και τους διαφυλικούς να μπουν στον αμερικανικό στρατό.

Ο Τραμπ έχει επίσης καταργήσει πολιτικές και νόμους του Ομπάμα που απέτρεπαν τις διακρίσεις στην υγειονομική περίθαλψη κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Ακτιβιστές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η νέα Επιτροπή, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών αυτό το μήνα για την καθοδήγηση της αμερικανικής πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία δίνει έμφαση στις «θεμελιώδεις αρχές του φυσικού δικαίου και των φυσικών δικαιωμάτων», αποσκοπεί στην αποφυγή των προσπαθειών για την προστασία των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της γυναίκας.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα δυσφορίας στις ΗΠΑ για τους ΛΟΑΤΚΙ και εν γένει τους προοδευτικούς, που βλέπουν τις ΗΠΑ να…αλλάζουν.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...