• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «επίτευγμα» της κυβέρνησης με τον Σόρος που τα ΜΜΕ δεν περίμεναν – ΕΠΙΣΗΣ: Το ινστιτούτο Levy, ο Κλίντον, ο Βαρουφάκης και τα «ανοιχτά σύνορα»

Το «επίτευγμα» της κυβέρνησης με τον Σόρος που τα ΜΜΕ δεν περίμεναν – ΕΠΙΣΗΣ: Το ινστιτούτο Levy, ο Κλίντον, ο Βαρουφάκης και τα «ανοιχτά σύνορα»

Το όνομα του Τζορτζ Σόρος αντιμετωπιζόταν με ειρωνική διάθεση από δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης,

όταν γινόταν σημείο αναφοράς σε συζητήσεις σχετικά με ανάμειξή τους στα της Ελλάδας.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Πλέον όμως ο Τζορτζ Σόρος έχει περάσει απροσδόκητα στο επίκεντρο της «σοβαρής δημοσιογραφίας» και αυτό φυσικά συνιστά, οφείλουμε να παραδεχθούμε, επίτευγμα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ως γνωστόν, στο Υπουργικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είπε ότι «ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε πλην εμού. Ούτε ο πρωθυπουργός».

Από τότε σας δημοσιεύσαμε μέχρι και φωτογραφία με τον Σόρος να βρίσκεται στην ίδια αίθουσα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έβγαζε λόγο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ!

Τώρα διαβάζουμε στο In.gr και στο Βήμα της Κυριακής, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ινστιτούτο Levy

Την δράση του Σόρος έχουν καταγγείλει πολιτικοί αρχηγοί στην Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία. Ωστόσο, όταν κάποια πράγματα λέγονται μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αποκτούν βαρύτητα και γεννούν ερωτήματα.

Όπως, έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Σόρος; Τα γεγονότα δε βοηθούν να δοθεί μια οριστική απάντηση, αν και πρόσωπα του φιλικού του κύκλου διαψεύδουν οποιονδήποτε συσχετισμό. Το 2013, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στις ΗΠΑ, το οποίο είχε διοργανώσει το ινστιτούτο Levy που ανήκει στο Bard College, όπου ο Σόρος έχει διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο επικεφαλής του Levy, Δημήτρης Παπαδημητρίου, έγινε αργότερα υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με μαρτυρία προσώπου που γνωρίζει τα τεκταινόμενα της εποχής, Παπαδημητρίου και Σόρος γνωρίστηκαν, αλλά η σχέση δεν ευδοκίμησε.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν πραγματοποιήθηκε η περίφημη συζήτηση Τσίπρα – Κλίντον, ο Σόρος καθόταν στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Τον Αύγουστο του 2016, ξέσπασε σάλος με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ματθαίο Τσιμιτάκη, ο οποίος εφέρετο να είχε συνεργασία με το ίδρυμα του Σόρος για να προωθήσει έρευνα σχετικά με την αδιαφορία της Ελλάδας για την κρίση στην Ουκρανία λόγω των σχέσεών της με την Ρωσία.

Υπάρχει και η μαρτυρία του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Με τον κ. Σόρος έχουμε συμπέσει μία και μοναδική φορά: την 13η Απριλίου 2012, στο Βερολίνο, σε πάνελ συζήτησης με θέμα την κρίση του ευρώ. Μετά τη λήξη του πάνελ οι συμμετέχοντες (περί τα 12 άτομα) συμφάγαμε. Με τον κ. Σόρος ανταλλάξαμε απόψεις για περίπου πέντε λεπτά. Αυτή ήταν η σχέση μου μαζί του» έλεγε το 2015.

Και πριν από λίγες ημέρες υπενθύμισε μια σύντομη αναφορά στο βιβλίο του «Ανίκητοι Ηττημένοι». «Εναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα του 2015, ο Σόρος χρησιμοποίησε κοινές διασυνδέσεις και μου ζήτησε να μιλήσει με τον Πρωθυπουργό. Δεν ήθελε καθόλου να μιλήσει μαζί μου.

Το είπα στον Τσίπρα και εκείνος με ρώτησε: “Τι μου συνιστάς;”. Του απάντησα ότι μπορεί να θέλει να του δώσει μια σημαντική πληροφορία γιατί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ισως δεν είναι καλό να ακουστεί ότι του μίλησες”. “Πάρ’ τον τηλέφωνο και δώσε μου να του μιλήσω” μου είπε. Του έδωσα το τηλέφωνο και όταν το έκλεισε είπε χαμογελώντας. “Ξέρεις τι ήθελε να μου πει; Να σε διώξω”. Γιατί, σύμφωνα με εκείνον, η Ευρώπη αντιμετώπιζε τότε δύο κρίσεις, με την Ελλάδα και με την Ουκρανία, και δεν θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα, οπότε έπρεπε να φύγω γιατί δεν θα υπέγραφα Μνημόνιο» είπε ο πρώην υπουργός σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Πληθαίνουν λοιπόν οι αναφορές για προσέγγιση της κυβέρνησης της Αριστεράς με τον Τζορτζ Σόρος, του οποίου το ίδρυμα «Open society» κάνει λόγο για ανοιχτά σύνορα.

 Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, εφαρμόζει την πολιτική ανοιχτών συνόρων στην πράξη. Οποία σύμπτωση…

  • 65
  •  
  •  
  •  
  •  
  •