Σημαντικό: Ο Τραμπ προσπαθεί να βάλει «φρένο», στις εκτρώσεις

Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν έκτρωση στην πολιτεία του Μιζούρι στις ΗΠΑ μπορούν από τη Δευτέρα και μετά να απευθύνονται σε μία και μόνο κλινική, αφού τέθηκε σε ισχύ μια ιδιαίτερα περιοριστική νομοθεσία, μετέδωσαν χθες τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Επικαλούμενη την ασφάλεια των ασθενών, η νέα νομοθεσία προβλέπει πλέον ότι οι γιατροί που κάνουν εκτρώσεις, θα πρέπει να συνεργάζονται με κάποιο νοσοκομείο ώστε να μπορούν να κάνουν εισαγωγή ασθενών.

Καθώς η κλινική που διαχειρίζεται η Planned Parenthood στην πόλη της Κολούμπια δεν κατάφερε να διασφαλίσει συνεργασία με έναν γιατρό που να πληροί τις προϋποθέσεις αυτές, αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εκτρώσεις, αν και εξακολουθεί να παρέχει άλλες υπηρεσίες υγείας.

Η κλινική στην Κολούμπια έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή εξαίρεση από τη νομοθεσία, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Kansas City Star, ακόμη δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση.

Κατά συνέπεια η μοναδική κλινική όπου γίνονται αμβλώσεις στο Μιζούρι, μια πολιτεία με περισσότερους από 6 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στο Σεντ Λιούις. Περίπου είκοσι αμερικανικές πολιτείες που κυβερνώνται από Ρεπουμπλικάνους έχουν υιοθετήσει διάφορες περιοριστικές πολιτικές αναφορικά με τις αμβλώσεις, σύμφωνα με το Guttmacher Institute.

Προσοχή

Οι μοναδικές πολιτείες στις οποίες γίνονται προσπάθειες να σταματήσουν ή να περιοριστούν οι εκτρώσεις, κυβερνώνται από Ρεπουμπλικάνους. Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, στηρίζει τον Τραμπ.

Μαντέψτε ποιο κόμμα, δεν θέλει να υπάρχουν περιορισμοί στις εκτρώσεις. Το κόμμα των Δημοκρατικών, εδώ και πολλά χρόνια έχει ταχθεί υπέρ των εκτρώσεων.

Τι μας δείχνουν όλα τα παραπάνω;

Το στρατόπεδο του Τραμπ, επιθυμεί να αυξηθεί ο πληθυσμός της χώρας, ενώ το στρατόπεδο της Κλίντον, ακριβώς το αντίθετο.

Ξεκάθαρο!

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu