Σε αυτό το σχολείο φοιτούν όλα τα… «καλά παιδιά»

Το Λε Ροσέ στο Γκσντάαντ της Ελβετίας έχει το παρατσούκλι «σχολείο των βασιλιάδων», και θεωρείται το ακριβότερο σχολείο του κόσμου.

 

Το σχολείο έχει 450 μαθητές, ηλικίας από 8 έως 18 ετών, από 70 διαφορετικές χώρες, όλοι τους παιδιά γονιών με πολύ υψηλά εισοδήματα που μπορούν να ανταποκριθούν στα ετήσια δίδακτρα που ανέρχονται στα 113.000 δολάρια (97.000 ευρώ) και περιλαμβάνουν τα πάντα, ακόμα και τα ταξίδια που κάνουν οι μαθητές, εντός αλλά και εκτός Ελβετίας.

Όπως αναφέρει το Business Insider (BI), η σχολή, που ιδρύθηκε το 1880, έχει μια φήμη που την ακολουθεί, καθώς το 30% των αποφοίτων του συγκεκριμένου σχολείου συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κορυφαία πανεπιστήμια, όπως το MIT και το Χάρβαρντ – μάλλον γι’ αυτό και επιλέγεται από τους… έχοντες και κατέχοντες.

Σύμφωνα με το ΒΙ, στις αίθουσες του Λε Ροσέ έχουν φοιτήσει ο τελευταίος σάχης του Ιράν Μοχαμάντ Ρεζά Παχλεβί, ο βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο δεύτερος, ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Αιγύπτου, της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Επίσης, στο Λε Ροσέ έχουν φοιτήσει μέλη των αμερικανικών δυναστειών Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, αλλά και αρκετοί διάσημοι όπως ο σερ Ρότζερ Μουρ, ο εγγονός του Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο Σον Λένον, γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο, αλλά και ο Αλέξανδρος Ωνάσης, όπως και πολλά μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου.

Εγκαταστάσεις που ζηλεύουν μέχρι και… βασιλείς Το σχολείο έχει δύο εγκαταστάσεις, το ανοιξιάτικο campus στην πόλη Ρολ, 30 χιλιόμετρα από τη Γενεύη, και το χειμερινό campus στο ορεινό Γκστάαντ. Tο χειμερινό campus του Λε Ροσέ στο Γκστάαντ Το σχολείο διαθέτει περίπου 28 στρέμματα διαμορφωμένους κήπους, ένα σπα, ένα σκοπευτήριο, ένα θέατρο συναυλιών 1.000 θέσεων, και 79 υπνοδωμάτια, που το καθένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει τρεις σπουδαστές, στα πρότυπα των κοιτώνων της ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών».

Η εντυπωσιακή αίθουσα συναυλιών του σχολείου Και φυσικά, στα ίδια αυστηρά «old school»πρότυπα, τα κορίτσια μένουν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις από τα αγόρια, ενώ οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να σηκώνονται όταν μπαίνει ή όταν βγαίνει κάποιος ενήλικας στην αίθουσα εστίασης ή στην τάξη όπου γίνονται τα μαθήματα.

Το Λε Ροσέ έχει επίσης οκτώ εργαστήρια επιστήμης, δύο κέντρα υγείας, ένα θερμοκήπιο χειριζόμενο μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, θερμαινόμενες πισίνες, ένα κέντρο Πληροφορικής, ένα ταξιδιωτικό γραφείο, δύο καφετέριες και τρεις αίθουσες φαγητού. Καγιάκ, σκι, κολύμπι, ιππασία είναι μερικές μονό από τις αθλητικές δραστηριότητες που μπορούν να επιλέξουν οι μαθητές Εντός των τειχών του Λε Ροσέ, οι μαθητές εκπαιδεύονται σε δύο γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά), ενώ στο πρόγραμμα  υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα εκμάθησης και άλλων ξένων γλωσσών – οι δε αθλητικές δραστηριότητες είναι αντίστοιχου… ελίτ ύφους, καθώς τους ανοιξιάτικους μήνες οι μαθητές επιλέγουν αθλήματα όπως την ιππασία, το μπόουλινγκ ή το μπάντμιντον ενώ το χειμώνα το σκι, το snowboard και το χόκεϊ.

Από protagon

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu