• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμια συσπείρωση, της Εθνικής Δεξιάς: Ο Όρμπαν θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο!

Παγκόσμια συσπείρωση, της Εθνικής Δεξιάς: Ο Όρμπαν θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο!

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, για να συζητήσουν θέματα εμπορίου και ενέργειας και ενδεχομένως την πώληση όπλων.

Η Εθνική Δεξιά έχει συσπειρωθεί και η Αριστερά που εκφράζει την Παγκοσμιοποίηση, έχει πρόβλημα.

Σημείωση: Τραμπ και Όρμπαν, τηρούν σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση.

«Βασιζόμενοι στους παλαιούς δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουγγαρίας ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός θα αναφερθούν στα μέσα για την ενίσχυση της συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών, τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Τον Σεπτέμβριο ο Όρμπαν, είχε χαρακτηρίσει «προσωπικότητα» του εθνικιστικού κινήματος τον Τραμπ, μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου ενώπιον του ΝΑΤΟ στην οποία είχε ταχθεί κατά της «παγκοσμιοποίησης».

Συμπέρασμα: Παγκόσμια υπάρχει η τάση να ανεβαίνουν οι Εθνικιστικές φωνές. Στις ΗΠΑ υπάρχει ο Τραμπ, στην Ρωσία ο Πούτιν, στην Ουγγαρία ο Όρμπαν, στην Γαλλία η Λεπέν ίσως έρθει πρώτη στις ευρωεκλογές (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), στην Βραζιλία υπάρχει ο Μπολσονάρου.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η Αριστερή πολιτική πλέον δεν έχει «πέραση» . Σε όλο τον πλανήτη λοιπόν, τα Δεξιά και εθνικιστικά κόμματα, ανεβαίνουν.

Θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και στις ευρωεκλογές.

Photo:pexels