• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμια πρωτοτυπία της «πρώτης φοράς αριστερά»: Δηλώσεις στήριξης στον «σύντροφο» Μαδούρο! Οι ανησυχητικοί συσχετισμοί με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια πρωτοτυπία της «πρώτης φοράς αριστερά»: Δηλώσεις στήριξης στον «σύντροφο» Μαδούρο! Οι ανησυχητικοί συσχετισμοί με την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που επίσημα δηλώνει την στήριξή της στην,,,,νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο στην Βενεζουέλα.
του Άρη Δημόπουλου

Την ώρα που η λατινοαμερικάνικη χώρα πνίγεται στο αίμα δεκάδων διαδηλωτών, στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν πως από την πρώτη στιγμή θα στηρίξουν έμπρακτα τον πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Εκεί λοιπόν που ούτε καν η πιο μετριοπαθής Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τόλμησε να στηρίξει την αριστερή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, η Αθήνα μέσω του κυβερνώντος κόμματος έκανε γνωστά τα παρακάτω:

«Η πράξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου

Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι.

Η Κουμουνδούρου στηρίζει την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συναντώντας νωρίτερα σήμερα τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα.

Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά εντάσσεται στο περιορισμένο «κλαμπ» των χωρών που στηρίζουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ κυβέρνηση Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

Για να καταλάβει κανείς πόσο μεγάλη βαρύτητα έχει η διπλωματική αυτή κίνηση της Αθήνας, αρκεί να θυμίσουμε πως ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορείται από την διεθνή κοινότητα ως ηθικός αυτουργούς για πολλούς θανάτους απλών πολιτών στους δρόμους της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια πρωτοφανών αναταραχών.

Επίσης επικρίνεται σφοδρά από πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ καθυστέρηση των εκλογών οι οποίες και έγιναν με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται κλεισμένοι στην φυλακή!

Στα μέσα του 2018 και μετά από πολύμηνη και ανεξήγητη καθυστέρηση, ο Μαδούρο προκήρυξε εκλογές, έχοντας φροντίσει πιο πριν να «αφανίσει» την αντιπολίτευση.

Ενδεικτικό είναι πως στις εκλογές του περασμένου Μαϊου που πολλά κράτη δεν αναγνώρισαν, ο αριστερός ηγέτης της Βενεζουέλας συγκέντρωσε περίπου το….70% των ψήφων.

Αυτούς λοιπόν άραγε έχουν ως…παράδειγμα στο ΣΥΡΙΖΑ;

Οι μοναδικές χώρες στον κόσμο που σήμερα, μετά το λουτρό αίματος στους δρόμους της Βενεζουέλας, στηρίζουν τον Μαδούρο είναι η Κούβα, η Βολιβία , η Τουρκία και η….Ελλάδα.

Δυστυχώς , όπως αναφέρουμε και στον τίτλο του άρθρου, οι συσχετισμοί που γίνονται ανάμεσα στην Ελλάδα της πρώτης φοράς αριστεράς και την κομμουνιστική Βενεζουέλα είναι αναπόφευκτοι:

(φωτο:eurokinissi)