• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Οι «συμβιβασμοί» της… Συμφωνίας των Πρεσπών – Επίσκεψη με έντονο «ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ», του Μητσοτάκη στην ΒΑΥΑΡΙΑ

Οι «συμβιβασμοί» της… Συμφωνίας των Πρεσπών – Επίσκεψη με έντονο «ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ», του Μητσοτάκη στην ΒΑΥΑΡΙΑ

Η Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι η Αντιπολίτευση, καταδικάζει αυτή την Συμφωνία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τους επικριτές της, φέρνει τα εξής αποτελέσματα:

Θα γίνουν αλλαγές στα βιβλία της Ιστορίας. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Ανοίγει ο δρόμος, για την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας μέσα στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έχει ταχθεί κατά της Συμφωνίας για το Σκοπιανό, διότι θεωρεί ότι πλήττει το Εθνικό συμφέρον.

Η κυβέρνηση βέβαια, θεωρεί «χρυσή» αυτή την Συμφωνία και μοναδική ευκαιρία για να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη σε όλα τα Βαλκάνια. Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος όμως, πολλές φορές έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να στηρίξει την «λύση που έδωσαν οι Ζάεφ-Τσίπρας».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί, ο Π.Καμμένος δεν θα ψηφίσει θετικά για την κύρωση της Συμφωνίας, στην Βουλή. Βέβαια, ανεξάρτητοι βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση, ενώ και βουλευτές από το Ποτάμι δείχνουν θετική διάθεση ως προς την κύρωση της Συμφωνίας.

Όπως και να έχει, θα δούμε στην πράξη τι θα γίνει, πιθανότατα τον Φεβρουάριο, οπότε και θα έρθει η Συμφωνία στην ελληνική Βουλή.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει μια πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ επίσκεψη στην….ΒΑΥΑΡΙΑ.

Διαβάζουμε στα parapolitika:

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και με σημαντικά πολιτικά μηνύματα θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι επίσημος προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU (Χριστιανοκοινωνιστές), στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας (διημερίδα εργασίας ονομάζεται επισήμως) που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό μοναστήρι Seeon, πάνω σε ένα νησάκι μέσα σε μία πανέμορφη λίμνη στη νοτιοανατολική Βαυαρία, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Το μοναστήρι αυτό, που είχαν ιδρύσει βενεδικτίνοι μοναχοί το 10ο αιώνα, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε χώρο πολιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Βαυαρία αυτή την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου και θα μιλήσει την ίδια ημέρα ενώπιων των βουλευτών του γερμανικού κεντροδεξιού κόμματος, στη σύνοδο που έχει ως βασικό της θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία στο περιθώριο της συνόδου να έχει και δύο σημαντικές επαφές: Με τον Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής του CSU, που αριθμεί πλέον 47 βουλευτές στην Μπούντεσταγκ, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ευρωβουλευτή του CSU και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ξανά πρόσφατα τη Γερμανία και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, όπου είχε στο Βερολίνο συνομιλίες με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Σχόλιο el: Θα δούμε μια ακόμα πιο Δεξιά πολιτική εκ μέρους της ΝΔ, στα Εθνικά θέματα;

  • 31
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...