• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΤΟΕΣ
  • Οι Ρώσοι σχεδιάζουν την δοκιμαστική αποσύνδεσή τους, από το Internet – Ετοιμάζουν ανεξάρτητες υποδομές!

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν την δοκιμαστική αποσύνδεσή τους, από το Internet – Ετοιμάζουν ανεξάρτητες υποδομές!

Η Ρωσία ετοιμάζεται να αποκοπεί από το Internet (από τον Παγκόσμιο Ιστό δηλαδή), στο πλαίσιο δοκιμής της κυβερνο-άμυνας της χώρας. Το τεστ πιθανότατα θα λάβει χώρα πριν την 1η Απριλίου.

Σημείωση: Στην ρωσική Βουλή, ήδη υπάρχει ένα προσχέδιο νόμου το οποίο προωθεί τις τεχνολογικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε η Ρωσία να μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα και το το διαδίκτυό της να μην έχει ανάγκη τις Παγκόσμιες υποδομές, σύμφωνα με το BBC.

Ο νόμος αυτός, ζητά από τους εγχώριους παρόχους, να διασφαλίσουν ότι μπορούν να λειτουργήσουν αποκομμένα, σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί κυβερνο-επίθεση, από κάποια άλλη χώρα.

Τα δεδομένα που κυκλοφορούν στο ρωσικό διαδίκτυο, θα παραμένουν αποκλειστικά εντός της χώρας και δεν θα δρομολογούνται μέσω ξένων δικτύων.

Οι ρωσικοί πάροχοι συμφωνούν, αλλά φοβούνται ότι το τεστ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση στην κίνηση δεδομένων στο ρωσικό διαδίκτυο.

Η ρωσική κυβέρνηση θα βοηθήσει οικονομικά τους παρόχους, προκειμένου να κάνουν τις αλλαγές στις διαδικτυακές και άλλες τεχνικές υποδομές τους.

Το ΝΑΤΟ πολλές φορές έχει απειλήσει ότι θα προωθήσει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας σε αντίποινα για τις κυβερνο-επιθέσεις που υποτίθεται ότι έχει κάνει.

Από ότι φαίνεται, έρχονται «θερμές» ημέρες Παγκόσμια. Οι Ρώσοι παίρνουν τα μέτρα τους και ετοιμάζονται για «πόλεμο» τεχνολογικό και όχι μόνο.

Πληροφορίες: ΑΜΕ ΜΠΕ  
Photo:pexels

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...