• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Βραζιλία ΑΛΛΑΞΕ και οι «αναλυτές» τα ΕΧΑΣΑΝ: «Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε» λέει ο Μπολσονάρου- Το EL.GR σας δίνει την αλήθεια

Η Βραζιλία ΑΛΛΑΞΕ και οι «αναλυτές» τα ΕΧΑΣΑΝ: «Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε» λέει ο Μπολσονάρου- Το EL.GR σας δίνει την αλήθεια

Άνεμος ανανέωσης πνέει πλέον στη Βραζιλία που δεν θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον «παλιό της εαυτό».

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Ζάϊχ Μπολσονάρου, η επιρροή της αριστερόστροφης ιδεολογίας σε αυτή, μειώθηκε αισθητά.

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας ακολουθεί τα ιδεολογικά χνάρια Τραμπ και Πούτιν, αυτά της Εθνικής Δεξιάς, το τρίπτυχο της οποίας είναι το «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».

Έτσι, τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ παγκόσμια, κατηγορούν τον Μπολσονάρου για τις θέσεις του, ιδίως δε για την «τρομακτική αδιαφορία» του, απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την «Κλιματική Αλλαγή». Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν νοιάζεται για το περιβάλλον, αλλά είναι και διώκτης του.

Ο ίδιος ωστόσο, επιφύλασσε μερικές πολύ καλές ατάκες ως απάντηση στις κινδυνολογίες των αριστερόστροφων επιστημόνων και πολιτικών. Το περασμένο Σάββατο ανέφερε πως «μόνον οι χορτοφάγοι βίγκαν (vegan)» ανησυχούν για τον περιβαλλοντικό κίνδυνο και τον αντιπαράθεσε με τα οφέλη στην οικονομία, καθώς – κατά την άποψή του – αυτές οι δύο έννοιες είναι ασύμβατες.

«Πότε εξαντλούνται οι πρώτες ύλες; Με τι θα ζήσουμε; Θα γίνουμε όλοι βίγκαν; Θα ζούμε από το περιβάλλον;», τόνισε.

Ακολουθώντας τα χνάρια Τραμπ-Πούτιν, ξεκαθαρίζει, πως ο ρόλος της χώρας του ως αγροτοπαραγωγική δύναμη είναι πιο σημαντικός από αυτόν του «προστάτη της παγκόσμιας περιβαλλοντικής κληρονομιάς».

Από όταν ανέλαβε ο Μπολσονάρου, έχει αμφισβητήσει και την λεγόμενη Κλιματική Αλλαγή, αλλά και τα επίσημα στοιχεία που σχετίζονται με την καταστροφή των τροπικών δασών, τα οποία –ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ– είχαν προέλθει από έρευνες ιδρυμάτων της Βραζιλίας, πριν αναλάβει εκείνος.

Εδώ έχουμε κάτι πολύ σημαντικό, που αποδεικνύει περίτρανα την ύπαρξη των λεγόμενων δυο πόλων εξουσίας, της Αριστερόστροφης Νέας Τάξης των Πραγμάτων και της Εθνικής Δεξιάς που αντιμάχονται για πολλά χρόνια στον πλανήτη.

Όπως στη Ρωσιία και τις ΗΠΑ, έτσι και στη Βραζιλία, βλέπουμε να συμβαίνει το εξής. Παρόλο που εν γένει πολλοί θεωρούν πως υπάρχει μια μόνο αρχή, ένας πόλος εξουσίας που κάνει κουμάντο σε όλο τον πλανήτη, παρατηρούμε, πως ο Πούτιν (όταν ανέλαβε), ο Τραμπ και τώρα ο Μπολσονάρου, στρέφονται εναντίον σε αποφάσεις/έρευνες/πολτικές που ήταν αποδεκτές από τους προκατόχους τους.

Αν δηλαδή, υπήρχε μόνο ένα κέντρο εξουσίας, τότε, ο Μπολσονάρου πχ, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του, αφού θα έπαιρνε τις ίδιες εντολές με εκείνον από το ίδιο κέντρο εξουσίας.

Αντίθετα βλέπουμε πως ο Μπολσονάρου και οι Πούτιν και Τραμπ, στράφηκαν ξεκάθαρα ΕΝΑΝΤΙΟΝ των πολιτικών που ακολουθούσαν οι προκάτοχοί τους. Αυτό εξηγείται, μόνο με την ύπαρξη του δεύτερου πόλου εξουσίας, της Εθνικής Δεξιάς που αποτελεί την λεγόμενη ΠΑΛΙΑ Τάξη των Πραγμάτων όπως έχει αποκαλύψει μόνο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος
εδώ και πολλά χρόνια
.

Απλό δεν είναι; Ωστόσο αυτή την απλή αλήθεια την αγνοούν παγκόσμια οι μεγάλοι…«αναλυτές», γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει επάνω στον πλανήτη.

Ας συνεχίσουμε όμως με τις μεγάλες αλλαγές στη Βραζιλία. Εκτός των αλλαγών στην οικονομία, Ο Μπολσονάρου πήρε μία σειρά μέτρων, που οι προηγούμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος καταγγέλλουν πως ακυρώνουν τα όσα είχαν επιτευχθεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Όπως εξηγεί η Τσίκα Μινάμι της Greenpeace «στη δεκαετία του ’70, επί δικτατορίας, το περιβάλλον θεωρείτο ανασχετικός παράγοντας για την οικονομία. Το 1992 η Βραζιλία φιλοξένησε την πρώην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον (Βλέπε ΑΤΖΕΝΤΑ 21) κι έκτοτε, με διακυμάνσεις, ανέπτυξε μία πολιτική, ιδίως για το κλίμα, ώστε να καταστεί πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική προστασία, μάλιστα με τον παραγωγικό τομέα να πείθεται εν τέλει πως αυτό είναι καλό». Τώρα αυτό αλλάζει απόλυτα.

Ο Μπολσονάρου μισεί τις ΜΚΟ και τους ακτιβιστές, θεωρώντας τους τμήμα μίας αριστερής μαρξιστικής κουλτούρας. Στρέφεται κατά του διευθυντή της εθνικής εταιρείας διαστήματος ΙΝΡΕ, η οποία μέσω των δορυφόρων της επιτηρεί την πορεία της μείωσης του δάσους της Αμαζονίας και χάρις στον νόμο περί διαφάνειας τα στοιχεία της είναι προσβάσιμα σε όλους.

«Μου φαίνεται πως το ίδρυμα βρίσκεται στην υπηρεσία κάποιας ΜΚΟ, πράγμα που είναι συχνό. Εάν όλη αυτή η αποψίλωση του δάσους για την οποία με κατηγορούν είχε συμβεί, τότε η Αμαζονία θα ήταν έρημος. Κατανοώ την ανάγκη να το διατηρήσουμε, αλλά τούτη η ψύχωση με το περιβάλλον με εμένα έχει τελειώσει», τόνισε την περασμένη εβδομάδα στους δημοσιογράφους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πονοκέφαλο αποτελούν για τους Ευρωπαίους ηγέτες, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία εκπομπών ρύπων που δείχνουν πως η Βραζιλία έχει πλεον τα σκίπτρα στην ρύπανση του πλανήτη!

Όπως αναφέρουν δημοσιέυματα, τον πρόεδρο Μπολσονάρου εκνευρίζουν οι διαρκείς επεξηγήσεις που του ζητούν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους για τη ζούγκλα, τους πληθυσμούς που την κατοικούν, τα ποτάμια και τα φυτά.

Ο ίδιος κάλεσε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια του G20, τους δύο ηγέτες να πετάξουν μαζί του πάνω από τον Αμαζόνιο «κι εάν εντοπίσουν έστω ένα τετρ.χλμ αποψιλωμένου δάσους ανάμεσα στο Μανάους και τη Μπόα Βίστα, θα συμφωνήσω μαζί τους», τόνισε μιλώντας μπροστά στο αγροτοπαραγωγικό λόμπι. Μάλιστα, ο ίδιος συχνά κατηγορεί τους Ευρωπαίους επικριτές του για τις καταστροφές των δικών τους δασών, τη στιγμή που εκείνοι του κουνούν το δάκτυλο.

Η Βραζιλία έχει πάρει ακόμη και τα σκήπτρα από την Κίνα στη μη τήρηση των κανόνων για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Μπορεί εξαιτίας της επιτάχυνσης της εκβιομηχάνισής της, οι εκπομπές ρύπων CO2 στον ασιατικό γίγαντα να είναι 7.5 τόνους κατά κεφαλήν (έναντι 6,4 στην ΕΕ και 2,6 στη Βραζιλία), όμως το Πεκίνο έχει αποδεχθεί με ενθουσιασμό τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και επιδιώκει να αποτινάξει από πάνω του την εικόνα του μεγαλύτερου ρυπαντή.

Εδώ έχουμε μια δεύτερη απανωτή δικαίωση του Λιακόπουλου: Η Κίνα, από το 2015, όταν εξελέγει ο Τραπ στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να αλλάζει. Έγινε πιο οικολογική και άρχισε να αναπτύσσει τεχνολογίες που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως από τις αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ, όπως η DARPA. Και εδώ οι λεγόμενοι αναλυτές έχουν -στην κυριολεξία- μαύρα σκοτάδια, αφού δεν μπορούν να εξηγήσουν τα παραπάνω γεγονότα, τα οποία έχουν μια πολύ απλή εξήγηση!

Ο Τραμπ ήταν και είναι ο εκλεκτός της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ, όπως ο Πούτιν στη Ρωσία και ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία. Όταν κέρδισε τις εκλογές, η Νέα Τάξη ουσιαστικά εχασε την «έδρα» της, αφού ο Τραμπ δεν ελεγχόταν από αυτή. Έτσι άρχισε να χρησιμοποιεί την Κινα, η οποία κινείται στα αριστερόστροφα νεοταξίτικα πρότυπα.

Όταν κάποιος αγνοεί την ύπαρξη των δυο πόλων εξουσίας, τότε δεν μπορεί να εξηγήσει ΤΙΠΟΤΕ από όσα γίνονται στον πλανήτη σε γεωστρατηγικό επίπεδο.

Επιστρέφοντας στον Μπολσονάρου, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, έκανε κάτι ακόμη, το οποίο τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Ακύρωσε μια συνάντηση αυτήν την εβδομάδα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λεντριάν, για να πάει για… κούρεμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Μπολσονάρου επικαλέστηκε διαφωνίες στην ατζέντα των συνομιλιών, παρόλο που η συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό ακυρώθηκε μόλις μια ώρα πριν την καθορισμένη.

Ο Μπολσονάρου πήγε να κουρευτεί την ίδια στιγμή που είχε προγραμματιστεί το τετ α τετ με τον Λεντριάν τη Δευτέρα, και μάλιστα το έκανε σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook!

Βλέπετε πως όλα μπορούν να εξηγηθούν, αρκεί να έχει κανείς τη γνώση της αλήθειας!

(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •