Ο Τραμπ θα πιει τσάι με την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια θα συναντήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ Β' για τσάι το απόγευμα της Παρασκευής,

σηματοδοτώντας την τελευταία σε μια μακρά ιστορία συναντήσεων μεταξύ των αρχηγών κρατών των ΗΠΑ και της Βρετανίδας μονάρχη.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Βρετανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να συναντήσει τη βασίλισσα σε μια από τις αίθουσες του Windsor Castle.

«Είναι μια τεράστια γυναίκα», δήλωσε ο Τραμπ στην εφημερίδα The Sun σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη πριν προσθέσει: «Ανυπομονώ πραγματικά να τη συναντήσω. Νομίζω ότι αντιπροσωπεύει τόσο καλά τη χώρα της».

«Αν το σκεφτείς, για τόσα χρόνια έχει εκπροσωπήσει τη χώρα της, ποτέ δεν έκανε λάθος. Δεν βλέπετε τίποτα ενοχλητικό. Είναι απλά μια απίστευτη γυναίκα», είπε.

Η βασίλισσα συναντήθηκε με σχεδόν όλους τους Αμερικανούς προέδρους κατά τη διάρκεια της 66χρονης θητείας της, με τον Λίντον Τζόνσον να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση επειδή δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η σημασία μιας συνάντησης με τον Βρετανό μονάρχη στο Windsor Castle είναι ότι ο Τραμπ ακολουθεί τα βήματα του Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1982, του Τζορτζ Μπους το 2008 και του Μπαράκ Ομπάμα το 2016.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu