Ο Ρόμπερτ Μάλερ, “πλησιάζει” σύμβουλο του Τραμπ

Το ενδιαφέρον του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, προκαλεί ο Ρότζερ Στόουν και η φήμη που έχει ως ένας “βρώμικος φαρσέρ,” μεταδίδει το CNN.

Ειδικότερα, ο Μάλερ ενδιαφέρεται να διαπιστώσει αν ο Στόουν είχε κάποια εμπλοκή στις προσπάθειες της Ρωσίας να υποκλέψει και να διασπύρει επιβλαβείς πληροφορίες για τους Δημοκρατικούς, στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα για τις προεδρικές εκλογές που έγιναν στις ΗΠΑ, το Νοέμβριο του 2016.

Τα μέλη της ομάδας έρευνας που έχει συστήσει ο Μάλερ διερευνούν τις δραστηριότητες τους Στόουν και το ενδεχόμενο παράνομης δράσης από μέρους του, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως πολιτικού συμβούλου.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απαγγελίας κατηγοριών σε βάρος του Στόουν, οι οποίες μπορεί να μην σχετίζονται κατ’ ανάγκη, με τις προσπάθειες υποκλοπής πληροφοριών από την Ρωσία.

“Ο Ρότζερ έχει χτίσει προσεχτικά την δημόσια εικόνα του, αλλά κάποιες φορές, όπως νομίζω, αυτό δεν λειτουργεί υπέρ του”, δήλωσε η Κριστίν Ντέιβις φίλη του Στόουν που έχει συνεργαστεί αρκετές φορές μαζί του για μία δεκαετία. Η ίδια κατέθεσε πρόσφατα ενώπιον μιας επιτροπής ομοσπονδιακών ενόρκων. “Ο Στόουν αποτελεί θύμα της ίδιας του της φήμης,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντέιβις για τον Στόουν.

Ο Στόουν από την πλευρά του δηλώνει ότι δεν έχει κληθεί από την ομάδα ερευνών του Μάλερ, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει κυνικά το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες. “Είναι ουσιαστικά πιθανό ο Μάλερ να πιέσει μερικούς από τους τωρινούς ή τους πρώην συνεργάτες μου ώστε να πουν ψέματα για εμένα. Με την ίδια λογική, ο Μάλερ μπορεί να επιδιώξει και να μου απαγγείλει μερικές ψευδείς κατηγορίες, ώστε να με αναγκάσει να καταθέσω κατά του προέδρου. Δε λέω ότι έχω κάποιες αρνητικές πληροφορίες σε βάρος του προέδρου. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα ανεχτώ πιέσεις για να το πράξω. Αυτό δεν θα το κάνω,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στόουν στην διάρκεια συνέντευξης του (The Influential Newsletter).

Η ανακριτική ομάδα του Μάλερ πλησιάζει διαρκώς τον Στόουν, που είναι ένας από τους μακροβιότερους πολιτικούς συμβούλους του προέδρου Τραμπ, καθώς ανακρίνεται ένας αριθμός συνεργατών του, ενώ γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης πολλών αποδείξεων, για μία υπόθεση που σχετίζεται με τον ίδιο.

Οι μάρτυρες που καταθέτουν, έρχονται αντιμέτωποι με αρχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικών μηνυμάτων του Στόουν στην διάρκεια των καταθέσεων, σύμφωνα με πηγές που έχουν λάβει γνώση για την πορεία των ανακρίσεων. Ωστόσο, ο ίδιος ο Στόουν δεν έχει παραχωρήσει το υλικό αυτό, ούτε στην ομάδα του Μάλερ, αλλά ούτε και σε κάποια από τις επιτροπές του Κογκρέσου. Οι ίδιες πηγές, δηλώνουν ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Μάλερ, είναι οι δραστηριότητες του Στόουν το 2016, όταν ο ίδιος, αντάλλασε μηνύματα με τον χάκερ (Guccifer 2.0) ενώ ο ίδιος διατυμπάνιζε τις επαφές του με τα WikiLeaks.

Παράλληλα, οι μάρτυρες δέχονται πιεστικά ερωτήσεις προκειμένου να απαντήσουν αν η εικόνα του δημόσιου φαρσέρ που έχει καλλιεργήσει ο Στόουν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της καθημερινής ζωής του.

Ο ίδιος, σε μία δήλωσή του στο CNN είπε: “Πάντα παραδέχομαι ότι παίζω σκληρό παιχνίδι στην πολιτική, αλλά όπως έχω γράψει στα βιβλία μου και στο ντοκιμαντέρ του Netflix, οι προεκλογικές τακτικές που χρησιμοποιώ δεν συμπεριλαμβάνουν κινήσεις που παραβαίνουν το νόμο. Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο ειδικός ανακριτής παραπλανά σκόπιμα τους ενόρκους.”

Ένας εκπρόσωπος του Μάλερ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Οι ανακριτές ρώτησαν την Ντέιβις για την εικόνα που έχει διαμορφώσει ο Στόουν μέσω του βιβλίου του, με τίτλο: “Πως να Κερδίζεις στην Πολιτική, Επιχειρηματική Δραστηριότητα και Στιλ,” αλλά και του ντοκιμαντέρ του 2017, που έχει σημείο αναφοράς τον ίδιο: “Φέρτε μου τον Ρότζερ Στόουν.”

“Νομίζω ότι διαμορφώνουν καταστάσεις για να παρουσιάσουν τον Ρότζερ Στόουν ως έναν κακούργο ενώπιον των ενόρκων. Ο ίδιος, είναι γνωστός ως ένας βρώμικος φαρσέρ, ενώ τα στοιχεία αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου και σε σχέση με τον χαρακτήρα σου,” δήλωσε πρόσφατα η Ντέιβις.

Παρά την αρνητική δημόσια εικόνα που έχει διαμορφωθεί για τον Στόουν, η Ντέιβις δεν πιστεύει ότι ο ίδιος θα είχε εμπλοκή σε μία παράνομη δραστηριότητα, όπως η διάπραξη συνωμοσίας με τους Ρώσους. “Η νίκη με κάθε κόστος δεν σημαίνει μία νίκη με την πρόθεση να προκληθεί πλήγμα στην δημοκρατία, αλλά και σε ολόκληρο το έθνος,” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Ντέιβις.

Η ίδια συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των δέκα και πλέον συνεργατών του Στόουν, με τους οποίους έχει επικοινωνήσει η ομάδα έρευνας του Μάλερ.

CNN

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu