Ο Πούτιν ομολογεί δημόσια πως ο Τραμπ ΔΕΝ κυβερνά τις ΗΠΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία του φράση ο «Τσαρ Βλαντ» υπονόησε πολλά για τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια.
Του Άρη Δημόπουλου

Μιλώντας για την θέση της Ρωσίας στην γεωπολιτική «σκακιέρα», ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις…ξαφνικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της χώρας του, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν ευθύνεται μόνο ο Τραμπ για αυτό.

Σε μία χώρα σαν και τις ΗΠΑ ,που παραδοσιακά για τόσο σοβαρά θέματα όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο πρόσωπο του προέδρου, λόγια σαν και τα παρακάτω από αρχηγό άλλου κράτους κινούν τις υποψίες για την «υπόγειο πόλεμο» που συντελείται στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα ο «Τσαρ Βλαντ» δήλωσε αναφορικά με τις νέες κυρώσεις:

«Δεν είναι μόνο η θέση του προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για τη θέση του όλου κατεστημένου στις ΗΠΑ, το οποίο και κυβερνά ουσιαστικά την χώρα με την ευρύτερη σημασία της λέξης».

Χαρακτηρίζοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξης τύπου «χρήσιμες» τις απόψεις που αντάλλαξε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως η αντιρωσική πολιτική στις ΗΠΑ υποκινείται συνεχώς από άλλους παράγοντες.

«Παράγοντες» που προφανώς κατέχουν (ή καλύτερα εξακολουθούν να κατέχουν) δύναμη στην αμερικανική διοίκηση, φτάνοντας σε σημείο να επηρεάζει και την εξωτερική πολιτική μίας τέτοιας υπερδύναμης. 

Ευρισκόμενοι στην ίδια πλευρά, οι Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ έχουν κάνει μεγάλα βήματα για την επαναπροσέγγιση των Ρωσίας και ΗΠΑ. 

Η μάχη στην πραγματικότητα δίνεται από την πλευρά τον Αμερικανού προέδρου, ο οποίος βλέπει την Εθνική Δεξιά του να βάλλεται πανταχόθεν από το βαθύ κράτος, επιδεινώνοντας συνεχώς τις σχέσεις με τον Πούτιν. 

Ας θυμηθούμε ωστόσο τι είχε πει με πολύ νόημα ο «Τσαρ Βλαντ» στον Ντ.Τραμπ στην τελευταία τους συνάντηση:

 

  • 66
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...