• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Πομπέο διόρισε μια πολέμια της άμβλωσης, επικεφαλής επιτροπής του Στέιτ Ντιπάρμτεντ

Ο Πομπέο διόρισε μια πολέμια της άμβλωσης, επικεφαλής επιτροπής του Στέιτ Ντιπάρμτεντ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ονόμασε χθες Δευτέρα,

μια πολέμια της άμβλωσης επικεφαλής νέας επιτροπής επιφορτισμένης να μελετήσει τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν ασκεί εξωτερική πολιτική.

Η Μέρι Αν Γκλέντον, καθηγήτρια του Δικαίου στο Χάρβαρντ, σημαίνουσα μορφή του κινήματος της αμερικανικής δεξιάς εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση, θα ηγηθεί της επιτροπής για τα «απαράγραπτα δικαιώματα» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το πάνελ αυτό «θα μελετήσει το πιο θεμελιώδες ερώτημα: τι σηματοδοτεί, ή υποτίθεται ότι σηματοδοτεί, πως κάτι είναι ανθρώπινο δικαίωμα;», είπε ο Πομπέο, προσθέτοντας ότι θα βασιστεί στις «ιδέες των ιδρυτών πατέρων (των ΗΠΑ) για την ατομική ελευθερία και τη συνταγματική κυβέρνηση».

Καθώς για τον νυν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ευαγγελικό χριστιανό ο οποίος αναφέρεται συχνά στην πίστη του, «οι διεθνείς θεσμοί, που συνελήφθησαν και οικοδομήθηκαν για να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, απομακρύνονται από την αρχική αποστολή τους».

Ο Πομπέο υπογράμμισε ότι η νέα επιτροπή θα έχει πολλά μέλη με διαφορετικό υπόβαθρο και διαφορετική ιδεολογική προέλευση, «ειδικούς στα ανθρώπινα δικαιώματα.

photo:pexels