• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα: Πληροφορίες ότι ο Τραμπ ετοιμάζει διάγγελμα, για τις επιθέσεις του ΙΡΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα: Πληροφορίες ότι ο Τραμπ ετοιμάζει διάγγελμα, για τις επιθέσεις του ΙΡΑΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ επέλεξε να δώσει εντολή για την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Σουλειμανί, ο οποίος ήταν ήρωας για τους συμπατριώτες του και μια προσωπικότητα που είχε μεγάλη επιρροή στο Ιράκ και γενικότερα στην Μέση Ανατολή.

Για πρώτη φορά είδαμε μια χώρα να απαντάει στρατιωτικά στις ΗΠΑ. Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, οι Ιρανοί έπληξαν με βαλλιστικούς πυραύλους αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν 80 Αμερικανοί. Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαιώνει το δημοσίευμα των Ιρανών, ότι δηλαδή σκοτώθηκαν 80 Αμερικανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν ο Τραμπ θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, στις 6 ώρα Ελλάδας. Αν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα το περιεχόμενο, δύο πράγματα μπορούν να γίνουν: Η θα υποβαθμίσει το γεγονός ο Τραμπ αλλά ταυτόχρονα θα δώσει εντολή για περιορισμένα πλήγματα εντός του ΙΡΑΝ ή θα δώσει εντολή για ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά

Η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Federal Aviation Administration FAA), απαγόρευσε στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να κάνουν πτήσεις στον εναέριο χώρο του Ιράκ, του Ιράν, του Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Μόνο με δύο τρόπους μπορούμε να αναλύσουμε την συγκεκριμένη λεπτομέρεια: Η δεν υπάρχει ασφάλεια για τα πολιτικά αεροσκάφη επειδή οι Αμερικανοί φοβούνται αντίποινα ή οι Αμερικανοί θα επιτεθούν οπότε δεν θέλουν να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες.

Γιατί ο Τραμπ επέλεξε τώρα να αναστατώσει την Μέση Ανατολή με την δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου; Οι Δημοκρατικοί (η αμερικανική Αντιπολίτευση) προσπαθούν με νομικά μέσα, να τον καθαιρέσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή υποτίθεται ότι ο Τραμπ προσπάθησε να εμπλέξει τον πολιτικό του αντίπαλο Μπάιντεν, σε σκάνδαλο με Ουκρανό ολιγάρχη που έχει επιχείρηση Φυσικού Αερίου.

Είναι αδύνατο να κυβερνήσει τις ΗΠΑ ο Τραμπ, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Οι συγκυρίες μόνο τυχαίες δεν είναι. Το βέβαιο είναι ότι κάτι μεγάλο θα έρθει αργά ή γρήγορα. Άλλωστε, οι Αμερικανοί δέχτηκαν στρατηγικά αντίποινα και οργανωμένα από μια χώρα και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα “περάσει απαρατήρητο”.

Ο Ιρανός πρόεδρος Ροχανί θα απευθυνθεί σήμερα στον ιρανικό λαό

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί πρόκειται να απευθυνθεί σήμερα στον ιρανικό λαό, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον αμερικανικών στόχων στο Ιράκ.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί η ώρα που πρόκειται να εκφωνήσει την ομιλία του ο Ροχανί.

Συμπέρασμα: Είναι ξεκάθαρο ότι οι Αμερικανοί θα απαντήσουν είτε φανερά είτε από το παρασκήνιο ή και τα δύο. Ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις, με κομμένη την ανάσα. Για πρώτη φορά οι Αμερικανοί έχουν αντίπαλο, που απαντά οργανωμένα με στρατιωτικά μέσα, στις προκλήσεις. Το Ιράν είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν και εχθρός του Ισραήλ και αυτή είναι μια πολύ σημαντική σημείωση.

Photo:eurokinissi