Ο ορισμός της κερκόπορτας: Το κόμμα που στηρίζει τον Τραμπ, πολεμάει τον…..Πούτιν!!

Το νομοσχέδιο που κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα αμερικανοί γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα,

το κείμενο του οποίου βρίσκεται στην διάθεση της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, προτείνει μεταξύ άλλων να δεσμευθούν οι λογαριασμοί σε δολάρια που έχουν οι ρωσικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες, να βρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν ανά τον κόσμο και να αναγνωρισθεί η Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Σχόλιο 1: Θέλουν να χτυπήσουν (ΞΑΝΑ) τον Πούτιν προσωπικά….δεν θα τους βγει σε καλό!

Η Kommersant γράφει ότι πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο συνέταξε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνεργασία με τρεις άλλους συναδέλφους του, δεν αφορούν μόνο την Ρωσία, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, οι γερουσιαστές ζητούν από τον Τραμπ, να επιδείξει μεγαλύτερη σκληρότητα όσον αφορά την εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα ‘συντονιστικό γραφείο για τις κυρώσεις’ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη των κυρώσεων.

Σχόλιο 2: Είναι ξεκάθαρο ποιος έχει την κυβέρνηση και ποιος έχει την εξουσία

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Νόμος για την προάσπιση της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου 2018» κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη, αλλά επειδή πρέπει να μελετηθεί ένα μεγάλος όγκος πληροφοριών, δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα στην δημοσιότητα.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι γερουσιαστές στην αρχή του κειμένου ζητούν από τον Τραμπ να μην επιτρέψει παρεμβάσεις της Ρωσίας σε δραστηριότητες αμερικανικών κρατικών οργανισμών.

Η δεύτερη προτροπή των αμερικανών γερουσιαστών είναι να ζητηθεί δημόσια από την ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.

Σχόλιο 3: Η ίδια «καραμέλα» εδώ και χρόνια για την Κριμαία.

Στην παράγραφο αυτή ζητείται από την Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η ρωσική εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς κα στο πλέον οδυνηρό μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την Ρωσία και δεν είναι άλλο από το οικονομικό.

Στο μέρος αυτό του νομοσχεδίου προτείνεται να απαγορευθούν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ ( και η δέσμευση των λογαριασμών) επτά ρωσικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Sberbank,VTB, VneshekonomBank, PromsviazBank.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν θα μπορούν να έχουν κανονικούς λογαριασμούς σε δολάρια στις αμερικανικές τράπεζες.

Η εφημερίδα Kommersant, επισημαίνει ότι αυτό είναι ακριβώς που φοβούνται περισσότερο οι επιχειρηματικοί κύκλοι της Ρωσίας.

Εκτός των άλλων το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει στην ουσία απαγόρευση συναλλαγών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, αλλά αφορούν την έκδοση νέων ομολόγων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή μιας τέτοια απαγόρευσης.

Το σημείο κλειδί

Επιπλέον, οι αμερικανοί γερουσιαστές στο νομοσχέδιο που κατέθεσαν περιγράφουν τους μηχανισμούς εκείνους, οι οποίοι μπορούν να αναγκάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, να εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά τις κυρώσεις.

Προτείνουν μάλιστα, εντός 60 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να ανανεωθεί «ο κατάλογος του Κρεμλίνου» και να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προσοχή

Οι αμερικανοί γερουσιαστές θέλουν να αναγκάσουν τον Τραμπ, να εφαρμοστούν αποτελεσματικά οι κυρώσεις. Το γεγονός αυτό μας δείχνει πολύ σημαντικά πράγματα.

1) Ο Τραμπ δεν εξουσιάζει τις ΗΠΑ, δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο αν θέλετε.

2) Ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι (το κόμμα που υποστηρίζει τον Τραμπ), έχουν «γεμίσει» με αρκετά άτομα, τα οποία δρουν σαν δούρειοι ίπποι και σαμποτάρουν τις προσπάθειες του Τραμπ.

3) Είναι ξεκάθαρο, ότι το βαθύ Κράτος, συνεχίζει την δράση του εναντίον της Ρωσίας, ακόμα και τώρα που στο τιμόνι των ΗΠΑ βρίσκεται ένας πρόεδρος, ο οποίος ακολουθεί τα ίδια ιδεολογικά χνάρια με τον Πούτιν.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu