• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Ο Μακρόν «παρακαλάει» να δημιουργηθεί, ο ευρωπαϊκός στρατός. Τι είπε για την ρωσική «απειλή»

Ο Μακρόν «παρακαλάει» να δημιουργηθεί, ο ευρωπαϊκός στρατός. Τι είπε για την ρωσική «απειλή»

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο προοδευτικός εκφραστής της Νέας Τάξης, Εμανουέλ Μακρόν, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους, να δημιουργηθεί ένας πραγματικός ευρωπαϊκός στρατός, για να….προστατευτεί η ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα: Η Ευρώπη δεν θα μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς «έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο δίκτυο Europe 1.

« Δεν θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους, εάν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό. Απέναντι στην Ρωσία που βρίσκεται στα σύνορά μας και η οποία έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητική…οφείλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που αμύνεται περισσότερο μόνη, χωρίς να εξαρτάται αποκλειστικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά κυρίαρχο τρόπο», εξήγησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Να σημειώσουμε το εξής:

Η Ρωσία δεν είναι εχθρός των Ευρωπαίων, αλλά είναι εχθρός της Νέας Τάξης. Ο Μακρόν είναι εκφραστής της Παγκοσμιοποίησης, οπότε για αυτόν ο Πούτιν είναι ο μεγάλος εχθρός.

Συνεχίζουμε με τις..επιδιώξεις του Γάλλου προέδρου:

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε, χωρίς να τις κατονομάζει, «σε αυταρχικές δυνάμεις που αναδύονται και πάλι και επανεξοπλίζονται στα όρια της Ευρώπης».

Ζητεί «να προστατευθούμε απέναντι στην Κίνα, την Ρωσία και ακόμη και απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», αναφερόμενος στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Διεθνή Συνθήκη για τα Πυρηνικά Οπλα Μέσου Βεληνεκούς (INF). «Ποιος είναι το βασικό θύμα;», αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη και η ασφάλειά της».

Ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Ταμείο θα πρέπει να συσταθεί το 2019 για να αναπτύξει τις στρατιωτικές ικανότητες των κρατών μελών και να προωθήσει την στρατηγική ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Παρίσι αναλαμβάνει επίσης την πρωτοβουλία μαζί με οκτώ ευρωπαίους εταίρους της δημιουργίας μίας ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας αντίδρασης, η οποία θα έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί με ταχύτητα μία στρατιωτική επιχείρηση, μία εκκένωση περιοχής σε εμπόλεμη χώρα ή επιχειρήσεις αρωγής σε περίπτωση καταστροφής.

Η ικανότητα ενισχυμένης άμυνας της Ευρώπης αποτελεί ένα από τα σχέδια στα οποία έδωσε προτεραιότητα ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την συνέντευξή του ώστε να ανταποκριθεί στους «φόβους» των Ευρωπαίων. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα:

1. Η Ρωσία δεν απειλεί την Ευρώπη, αλλά την τροφοδοτεί με φυσικό αέριο. Σε περίπτωση που προκληθεί, θα απαντήσει όπως είναι λογικό.

2. Ο ρωσικός στρατός μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον αμερικανικό και τον κινεζικό. Οι ευρωπαϊκοί στρατοί, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κόκκινη αρκούδα. Ο Μακρόν το γνωρίζει αλλά η αλήθεια είναι, ότι συμφέρει την Γαλλία να…εξοπλίσει τις χώρες της ΕΕ. Είναι πολλά τα λεφτά και εκτός από αυτό, όπως διαβάσατε παραπάνω, ο Μακρόν είναι πιστός ακόλουθος της Νέας Τάξης.

  • 27
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...