• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Έλον Μασκ άλλαξε το… διαστημικό όνομα που ήθελε να δώσει στο μωρό του λόγω…γραφειοκρατίας!

Ο Έλον Μασκ άλλαξε το… διαστημικό όνομα που ήθελε να δώσει στο μωρό του λόγω…γραφειοκρατίας!

Αφού δεν ήταν αποδεκτό, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια.


Αφού δεν συνάδει με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, ο CEO της Τesla Έλον Μασκ και η σύντροφος του, τραγουδίστρια της ποπ, Κλερ Ελιζ Μπούτσερ, πιο γνωστή ως Γκράιμς, αποφάσισαν να μην δώσουν ένα μάλλον διαστημικό όνομα που ήθελαν να δώσουν στο παιδί τους το οποίο απόκτησαν πρόσφατα.

Το όνομα «X Æ A-12» δεν είναι νόμιμο σε πιστοποιητικό γέννησης στην πολιτεία Καλιφόρνια κατά συνέπεια το ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει γραμμή πλεύσης.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια εκδίδει έναν οδηγό με τα ονόματα που επιτρέπονται να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Σύμφωνα με τον οδηγό, μόνο οι 26 χαρακτήρες της αγγλικής αλφαβήτου και τα κατάλληλα σημεία στίξης, όπως κόμμα, τελεία, παύλα μπορούν να εμφανιστούν σε επίσημα έγγραφα όπως το πιστοποιητικό γέννησης.

«Όχι, ένα όνομα όπως το X Æ A-12 δεν επιτρέπεται», δήλωσε πρόσφατα εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια.

Αριθμοί, εικονογράμματα, ιδεογράμματα και διακριτικά σήματα, όπως σημεία στίξης που δηλώνουν έμφαση, δεν ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες.

Οι οδηγίες δεν είναι νόμοι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι παράνομο, απλά δεν θα γίνει αποδεκτό ως το νόμιμο όνομα του παιδιού.

Ο γιος τους λοιπόν δεν θα ονομάζεται X Æ A-12 – δηλαδή ένας συνδυασμός του X για «την άγνωστη μεταβλητή» Æ που αντιπροσωπεύσει την αγάπη και την τεχνητή νοημοσύνη, και το A-12 για να τιμήσει τον πρόδρομο του αγαπημένο τους αεροσκάφους, το SR -71.

To νέο όνομα του νεογέννητου θα είναι, σύμφωνα με την Γκράιμς, «X Æ A-Xii», όπως διευκρίνισε μέσω instagram. «Λατινικοί αριθμοί. Επιτρέπεται μία παύλα» πρόσθεσε.

(protothema)

(protothema – φωτο:screenshot)