• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέος ηγέτης της Βραζιλίας: «Η χώρα απελευθερώθηκε από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα»

Νέος ηγέτης της Βραζιλίας: «Η χώρα απελευθερώθηκε από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα»

Εθνική Δεξιά εν δράσει στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δεσμεύτηκε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία, θα “αποκαταστήσει την τάξη” και θα κυβερνήσει “για την ειρήνη και την ευημερία” του λαού της χώρας, στο διάγγελμά του προς το έθνος, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.

Ο Μπολσονάρου είπε ότι η εκλογή του στην προεδία, τον περασμένο Οκτώβριο, “απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα”.

Ο 63χρονος πρώην στρατιωτικός είπε ότι θα σεβαστεί τη δημοκρατία αλλά δεν θα επιτρέψει στις “καταστροφικές ιδεολογίες” να διχάσουν τους Βραζιλιάνους. Πρόσθεσε ότι υπό τη διακυβέρνησή του οι Βραζιλιάνοι μπορούν να κερδίσουν μια καλύτερη ζωή, μέσω της αξιοκρατίας.

Αναφερόμενος στις άμεσες προτεραιότητές του, παραδέχτηκε ότι σημαντικές προκλήσεις για την κυβέρνησή του θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας και τα θέματα της οικονομίας. Για την εγκληματικότητα, είπε ότι θα τερματίσει “τις πολιτικές που προστατεύουν τους εγκληματίες και αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες τους αστυνομικούς”, δεσμευόμενος ότι “θα αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα”.

“Έχουμε να ανοικοδομήσουμε ένα μεγάλο έθνος”, τόνισε, υποσχόμενος ότι θα ζητά συνεχώς από τον Θεό να τον καθοδηγεί στη διακυβέρνηση της Βραζιλίας.

Νωρίτερα, στην ομιλία του προς βουλευτές και γερουσιαστές, ο Μπολσονάρου τους ζήτησε να τον βοηθήσουν “για να απελευθερώσει οριστικά το έθνος από τον ζυγό της διαφθοράς, του εγκλήματος, της οικονομικής ανευθυνότητας και της ιδεολογικής υποταγής” ενώ υποσχέθηκε ότι, στον οικονομικό τομέα, θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις και θα ανοίξει τις ξένες αγορές για τη Βραζιλία.