• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόνο στο el: Οι λόγοι για τους οποίους ο Τραμπ, επέλεξε ΤΩΡΑ να παίξει το “χαρτί”, της Βόρειας Κορέας (Βίντεο)

Μόνο στο el: Οι λόγοι για τους οποίους ο Τραμπ, επέλεξε ΤΩΡΑ να παίξει το “χαρτί”, της Βόρειας Κορέας (Βίντεο)

Ο Αμερικανός πρόεδρος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Βόρεια Κορέα.

Θα θυμάστε την εποχή που ο κόσμος ήταν έτοιμος για την πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

Όλα έδειχναν, ότι θα γίνει μια πολύ μεγάλη μάχη. Τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο, είχαν κατακλύσει τα δελτία τους, με τις πολεμικές δηλώσεις των Αμερικανών και των Βορειοκορεατών. Ο Τραμπ όμως, ξαφνικά και σε ανύποπτο χρόνο, δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό στην κυριολεξία, αφού από εκεί που περίμεναν να γίνει πόλεμος, έγινε ακριβώς το αντίθετο.

Οι δύο ηγέτες, συναντήθηκαν λοιπόν

ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα, συνομιλούν και το Κράτος του Κιμ, πλέον δεν ανήκει στο περιθώριο. Επίσης, οι σχέσεις μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, βρίσκονται στο καλύτερο σημείο και αυτό επειδή ο Τραμπ, κατάφερε να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενοι, αυτός πέτυχε.  Η Κορεατική χερσόνησος, πλέον θα δει καλύτερες και πιο ειρηνικές ημέρες. Διαβάστε το άρθρο μας (ΕΔΩ).

Δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε εύκολα το εξής γεγονός:

Ο Τραμπ κατάφερε να φτιάξει τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα αλλά και τις σχέσεις της Νότιας Κορέας με την Βόρεια. Είναι πράγματι ελπιδοφόρα αυτή η εξέλιξη. Ο Αμερικανός πρόεδρος, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα αυτή την στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας του, οπότε προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει την Αμερικανική κοινωνία.

Σημείωση

Ο Τραμπ προφανώς γνώριζε ότι θα δεχθεί πολλά πλήγματα, οπότε..έτρεξε να προλάβει τις εξελίξεις, πριν τον προλάβουν αυτές. Για αυτό άλλωστε φρόντισε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις (σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Βόρεια Κορέα). Ο Τραμπ λοιπόν, έχει κάθε λόγο να προσπαθήσει να αλλάξει υπέρ του, τα γεγονότα. Το βαθύ Κράτος των ΗΠΑ, πολεμάει με λύσσα τον Τραμπ.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Μάναφορτ

Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του για τραπεζική και φορολογική απάτη σε δίκη στην πολιτεία της Βιρτζίνια.
Το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Φλιν

Ο Μάικ Φλίν, εργαζόταν πάνω στην υπόθεση της υποτιθέμενης εμπλοκής της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές του 2016.  Ο Φλίν, είπε ψέματα για τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, κατά την περίοδο μεταβίβασης της εξουσίας από τον Ομπάμα, στον Τραμπ. Αναμένεται να του επιβληθεί ποινή.

Σημείωση

Η επιβολή της ποινής έχει καθυστερήσει, διότι ο Φλίν συνεργάζεται με τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, προκειμένου να βρεθεί η άκρη του νήματος, στην υπόθεση της υποτιθέμενης ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές.