• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόνο στο el: Αντιπολίτευση στην Βουλή και όχι μόνο! – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Μόνο στο el: Αντιπολίτευση στην Βουλή και όχι μόνο! – Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες

Του Γιώργου Φαρμάκη

Μπορεί να έγιναν εντελώς πρόσφατα οι βουλευτικές εκλογές που ανέδειξαν πρώτο κόμμα την Νέα Δημοκρατία, αλλά η αντιπολίτευση ήδη ετοιμάζεται να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις αλλά και να κάνει τις κατάλληλες δράσεις.

Το δεύτερο κόμμα σε δύναμη, έχει πετύχει ένα ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό. Ξεπέρασε τις 30 μονάδες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εσωκομματικές ρήξεις. Ήδη ακούσαμε στα ΜΜΕ, ότι η αντιπολίτευση θα είναι εξαιρετικά δυναμική, εντός και εκτός κοινοβουλίου με διάφορες δράσεις, (αυτό ειπώθηκε τουλάχιστον, στα ΜΜΕ).

Παράλληλα η ΝΔ εκτός απροόπτου θα κυβερνά την χώρα, για τα επόμενα 4 χρόνια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πάρει την αυτοδυναμία που ήθελε. Αυτό σημαίνει ότι έχει την δυνατότητα να ασκήσει πολιτική, χωρίς να δέχεται πιέσεις από το εσωτερικό.

Όπως ήδη έχουμε γράψει στο el, το επόμενο διάστημα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί όταν τα νομοσχέδια της ΝΔ (άσυλο, ασφάλεια Κ.Α), έρθουν σε αντίθεση με την ιδεολογία που εκπροσωπεί η αντιπολίτευση.

Είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι εντός και εκτός βουλής (σε επίπεδο συγκεντρώσεων όπως και στο παρελθόν), θα δοθούν πολλές “πολιτικές μάχες”. Το πολιτικό σκηνικό πλέον είναι μοιρασμένο θα μπορούσαμε να πούμε, αφού στον ένα πόλο βλέπουμε μια κυβέρνηση που προσεγγίζει την παραδοσιακή Δεξιά, ενώ από την άλλη υπάρχει ο πόλος, που έχει “ξεκάθαρα” αριστερές καταβολές.

Πηγή εικόνας: eurokinissi