Μεγάλη ήττα για τους εχθρούς του Τραμπ

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Οι αντίπαλοι του έχουν σκεφτεί πολλούς τρόπους, για να τον χτυπήσουν. Η πιο γνωστή κατηγορία εναντίον του Τραμπ, είναι το ότι κρατάει φιλορωσική στάση και για αυτό τον λόγο οι Ρώσοι τον βοήθησαν (μέσω χάκινγκ) να κερδίσει την Χίλαρι και να γίνει Πρόεδρος.

Η μεγάλη ήττα των εχθρών (του Τραμπ)

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ διαβεβαίωσε την ομάδα των δικηγόρων του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα τηρήσει τη γραμμή του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, βάσει της οποίας δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη εναντίον εν ενεργεία προέδρου, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Σχόλιο: (Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι εχθροί του παραδέχονται ότι δεν μπορούν να «χτυπήσουν» νομικά τον Τραμπ.)

Τι προσπαθεί να κάνει ο ειδικός Εισαγγελέας Μάλερ

Ο Μάλερ ερευνά την κατηγορία ότι η Ρωσία επενέβη στα πολιτικά πράγματα των ΠΑ αποπειρώμενη να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN, η ομάδα του Μάλερ συζητάει εάν και κατά πόσον μπορεί να αμφισβητήσει τους κανόνες του υπουργείου Δικαιοσύνης που ανάγονται στην εποχή του Νίξον και επαναβεβαιώθηκαν την περίοδο του Κλίντον, οι οποίοι ορίζουν ότι δεν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Ούτε ο Τζουλιάνι ούτε ο Τζέι Σέκουλοου, άλλος ένας δικηγόρος του ενοίκου του Λευκού Οίκου, απάντησαν αμέσως όταν το Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν. Ο ίδιος ο Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε σύμπραξη με τη Ρωσία και αποκαλεί την έρευνα του Μάλερ, από την έναρξη της οποίας συμπληρώνεται σήμερα Πέμπτη ένας χρόνος, κυνήγι μαγισσών.

Όπως διαβάσατε και παραπάνω, ο Μάλερ παραδέχθηκε ότι κανένας δεν μπορεί να κινηθεί νομικά, εναντίον του Τραμπ. Με λίγα λόγια, το βαθύ Κράτος των ΗΠΑ δεν έχει την δύναμη να «τελειώσει» τον Τραμπ.

Δεν είναι τυχαίο το παραπάνω γεγονός και μας δείχνει κάτι πολύ σημαντικό:

Το επιτελείο του Τραμπ, χρησιμοποιεί τα νομικά «όπλα» των Δημοκρατικών (Νέα Τάξη).

Συμπέρασμα

Ο Τραμπ και η Παλαιά Τάξη την οποία εκπροσωπεί, μέχρι στιγμής βγαίνουν κερδισμένοι από την μάχη των «ιδεολογιών».

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu