Μακρόν: Εθνικισμός και εξωτερικές πιέσεις, απειλούν την Ευρώπη με διάλυση

Όπως διαβάσατε και στον τίτλο του άρθρου, ο πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε ότι ο Εθνικισμός απειλεί την συνοχή της Ευρώπης.

Δεν αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ανοιχτών συνόρων, το οποίο δημιούργησε εσωτερικές απειλές.

Επίσης, ξέχασε να πει ότι στην Ευρώπη, δεν επικρατεί ο Εθνικισμός. Μάλιστα, επικρατούν Αριστερά μοντέλα διακυβέρνησης. Επομένως οι δηλώσεις του Μακρόν είναι άκυρες, όπως και αν τις δει κανείς.

Πάμε όμως να δούμε (αναλυτικά) τι είπε, ο…προοδευτικός πρόεδρος:

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει έναν κίνδυνο: τη διάλυσή της μέσω της εθνικιστικής λέπρας και των ισχυρών πιέσεων από εξωτερικές δυνάμεις, προκειμένου να απολέσει την κυριαρχία της» προειδοποίησε (ο Μακρόν), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ouest France ενόψει της 11ης Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνεται ένας αιώνας από την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Γερμανίας και συμμαχικών δυνάμεων το 1918.

Ο Μακρόν προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανόδου του λαϊκισμού και προέτρεψε την Ευρώπη να «αντισταθεί» στις τάσεις που συγκρίνονται με εκείνες που επικράτησαν την περίοδο του μεσοπολέμου, τη δεκαετία του ’20.

«Σε μια διχασμένη από το φόβο Ευρώπη, υπό την άνοδο του εθνικισμού και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να παρουσιάζονται ξανά, σχεδόν μεθοδικά, όλα εκείνα που κυριάρχησαν στην ευρωπαϊκή ζωή μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ως την κρίση του 1929», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Ο Μακρόν αναμένεται να διοργανώσει στο Παρίσι ειδική εκδήλωση στις 11 Νοεμβρίου, με διεθνείς προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, «η Ευρώπη θα μπορούσε να χάσει την κυριαρχία της αν η ασφάλειά της εξαρτάται από τις αμερικανικές επιλογές και αλλαγές, από την αυξανόμενη παρουσία σημαντικών υποδομών στην Κίνα, από μια Ρωσία που συχνά μπαίνει στον πειρασμό της χειραγώγησης καθώς και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και από τις αγορές, οι οποίες μερικές φορές υπερβαίνουν τον έλεγχο των κρατών».

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...