• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Κοσμοϊστορική» κίνηση από τις ΗΠΑ του Τραμπ δικαιώνει τον Λιακόπουλο: Παραμιλάει ο πλανήτης! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κοσμοϊστορική» κίνηση από τις ΗΠΑ του Τραμπ δικαιώνει τον Λιακόπουλο: Παραμιλάει ο πλανήτης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί.

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Μια από τις κυριότερες υποσχέσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ήταν να βγάλει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, καθώς όπως ο ίδιος έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει, δεν υπάρχει καμία Κλιματική αλλαγή-Κλιματική Κρίση.

Ωστόσο, οι ΗΠΑ επί Ομπάμα ακολουθούσαν μια πολύ διαφορετική πολιτική από αυτή του Τραμπ, με την οποία μεταξύ των άλλων στήριζαν και προωθούσαν την προπαγάνδα περί της Κλιματικής Αλλαγής.

Γιατί αυτή η μεγάλη διαφορά; Όπως σας έχουμε γράψει, υπάρχουν δυο ιδεολογικοί πόλοι εξουσίας που αντιμάχονται την κυριαρχία στη Γή , η Νέα Τάξη που εν γένει εκφράζεται από την αριστερά και η Εθνική Δεξιά, που βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρις-Θρησκεία- Οικογένεια.

Οι ΗΠΑ ως και την εκλογή του Τραμπ βρισκόταν υπό την κατοχή της Νέας Τάξης, γιαυτό και προωθούσαν την αριστερή νοοτροπία σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο με την εκλογή του Τραμπ, οι ΗΠΑ πέρασαν στα χέρια της Εθνικής Δεξιάς. Έτσι εξηγείται, το ότι άλλαξαν σχεδόν αμέσως την πολιτική τους, αφού ο Τραμπ δεν παίρνει εντολές από τη Νέα Τάξη, αλλά από την Εθνική δεξιά, της οποίας είναι όργανο, τουλάχιστον για την ώρα.

Ωστόσο, πρέπει να πούμε, πως παρά το ότι κέρδισε τις εκλογές και έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έκανε, ούτε κάνει το απόλυτο κουμάντο στις ΗΠΑ, αφού το λεγόμενο βαθύ κράτος της αριστεράς, της Νέας Τάξης, το οποίο είχε χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκεται ακόμη ριζωμένο, δημιουργώντας του κατά καιρούς διαφόρων ειδών προβλήματα.

Έτσι έπρεπε να περάσουν 3 χρόνια, για να μπορέσει να βγάλει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα, στην οποία τις έβαλε ο Ομπάμα που εκτελούσε κατά γράμμα τις εντολές της Νέας Τάξης. Πλέον ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος για την μεγάλη αυτή κίνηση.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να υποβάλει άμεσα στα Ηνωμένα Έθνη τα έγγραφα για την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, κάνοντας το πρώτο επίσημο βήμα στη διαδικασία αυτή. Με την ενέργεια αυτή οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος στην ιστορία παραγωγός αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα γίνουν η μοναδική χώρα που δεν θα δεσμεύονται από τη Συμφωνία.

«Αυτό που δεν θέλουμε είναι να τιμωρούμε τον αμερικανικό λαό ενώ θα πλουτίζουμε τους ξένους ρυπαντές», δήλωσε ο Tραμπ στις 23 Οκτωβρίου, σε ένα συνέδριο για τη βιομηχανία σχιστολιθικού αερίου στην Πενσιλβάνια, αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Οι ΗΠΑ όπως προείπαμε, υπέγραψαν αυτήν τη Συμφωνία το 2015, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα. Τότε, είχαν υποσχεθεί ότι μέχρι το 2025 θα μείωναν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 26-28% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005.

Ο Τραμπ ωστόσο υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την αμερικανική οικονομία, επιτρέποντας σε άλλες χώρες, όπως η Κίνα, να αυξήσουν τις εκπομπές τους. Οι κανόνες του ΟΗΕ ωστόσο τον δέσμευσαν να περιμένει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2019 για να υποβάλει τα έγγραφα αποχώρησης.

Σημειώνουμε, πως όλοι οι Δημοκρατικοί, που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος για να βρεθούν απέναντι στον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020 έχουν πει ότι αν κερδίσουν θα επανεντάξουν τις ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού, αφού αποτελούν υποψήφια όργανα της Νέας Τάξης.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει και συνέχεια.

Με την ανακοίνωση για την αποχώρηση των ΗΠΑ, ο Εμανουέλ Μακρόν, ταγμένος στη Νέα Τάξη, ζήτησε ΑΜΕΣΑ συνεργασία με την Κίνα, η οποία αποτελεί το νέο «όχημα» της Νέας Τάξης, μετά την απώλεια των ΗΠΑ το 2016 με την εκλογή Τραμπ.

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα υπογράψουν αύριο Τετάρτη μια συμφωνία στις διατυπώσεις της οποίας συμπεριλαμβάνεται η διαπίστωση ότι η συμφωνία του Παρισιού για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι «μη αναστρέψιμη».

Η συμφωνία Μακρόν-Σι θα υπογραφτεί δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι υπέβαλε τα απαιτούμενα έγγραφα ώστε οι ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη συμφωνία του Παρισιού, κάνοντας το πρώτο βήμα σε μια επίσημη διαδικασία διάρκειας ενός έτους για την αποχώρηση της Ουάσινγκτον από το διεθνές αυτό πλαίσιο πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Συνοψίζοντας, βλέπουμε για ακόμη μια φορά, ότι τα γεγονότα επιβεβαιώνουν τον Δημοσθένη Λιακόπουλο, αφενός μεν για την ύπαρξη των δυο αντιμαχόμενων ιδεολογικών πόλων εξουσίας, αφετέρου δε, για το ότι η Νέα Τάξη μετά την απώλεια των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί πλέον την Κίνα.

Δείτε το βίντεο και τα συμπεράσματα δικά σας:


(φώτο: Pexels)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •