Καθημερινή πλέον, η παρουσία ακροδεξιών στους γερμανικούς δρόμους

Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Γερμανία. Για αυτό τον λόγο μάλιστα, οι ακροδεξιοί πλέον έχουν πολύ μεγάλη απήχηση στον κόσμο.

Περίπου χίλιοι υποστηρικτές της ακροδεξιάς συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Κέμνιτς της Σαξονιας στη Γερμανία για να διαδηλώσουν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου άνδρα από δύο νεαρούς, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, στην πόλη αυτή, την περασμένη Κυριακή.

Η ατμόσφαιρα στη διαδήλωση ήταν τεταμένη, όμως δεν σημειώθηκαν επεισόδια, όπως είχε γίνει σε προηγούμενη κινητοποίηση στο Κέμνιτς τη Δευτέρα, επεσήμανε η αστυνομία.

Ωστόσο αυτή δεν θα είναι η τελευταία διαδήλωση που οργανώνεται στην πόλη αυτή της ανατολικής Γερμανίας, με πολλές κινητοποιήσεις να είναι προγραμματισμένες, μεταξύ των οποίων και μία σιωπηλή πορεία αύριο από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και το κίνημα Pegida.

Σχόλιο: Για το αν είναι ακροδεξιό κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις αλλά σίγουρα είναι ένα κόμμα που δεν είναι τέρμα Αριστερό, να το πούμε λαϊκά.

Οι διαδηλωτές χθες διαμαρτυρήθηκαν για την αδράνεια, όπως τη χαρακτήρισαν, της αστυνομίας μπροστά στα εγκλήματα που διαπράττουν μετανάστες και επέκριναν την κυβέρνηση της Σαξονίας.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, ο Ρόλαντ Βέλερ, δήλωσε ότι στόχος της αστυνομίας είναι «να διατηρήσει τον νόμο και την τάξη με ήρεμο και διακριτικό τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να κάνουν χρήση βίας να καταλάβουν τους δρόμους».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ απευθύνθηκε σε ένα φόρουμ «διαλόγου των πολιτών», που διοργανώθηκε από τις τοπικές αρχές προκειμένου να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα.

Όσοι εισέρχονται στο στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε το φόρουμ υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους από την αστυνομία, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας κράτησαν σε απόσταση τους διαδηλωτές από όσους ήθελαν να παρευρεθούν στο φόρουμ.

Η κατάσταση έχει φέρει σε δύσκολη θέση και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Σαξονίας που αντιμετωπίζουν εδώ και μερικές ημέρες κατηγορίες περί «σύμπραξης» με την ακροδεξιά.
Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος αποκάλυψε χθες το βράδυ ότι εκείνος ευθύνεται για τη διαρροή στον Τύπο των απόρρητων δικαστικών εγγράφων που αφορούν την έρευνα για τη δολοφονία.

Στην ανακοίνωσή του, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του, ο υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης της Σαξονίας Ντάνιελ Τσάμπελ αναφέρει ότι ήθελε με αυτόν τον τρόπο «να μάθει το κοινό τι συνέβη» και κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «χειραγωγούν» την αλήθεια και τις αρχές ότι «ψεύδονται».

Σχόλιο: Βλέπουμε λοιπόν, ότι στην Γερμανία πλέον μη Αριστερές οργανώσεις, αναλαμβάνουν τα ινία. Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που νιώθουν, ότι η γερμανική κυβέρνηση, τους έχει ξεχάσει.

Σημείωση

Η λεγόμενη ακροδεξιά, τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο. Το τρίπτυχο Πατρίς-θρησκεία-Οικογένεια, έχει γίνει το σύνθημα διάφορων πολιτικών. Από ότι φαίνεται, η προώθηση της Παγκοσμιοποίησης πάει πίσω. Οι εκφραστές της Παγκοσμιοποίησης, πλέον έχουν μεγάλο πρόβλημα, αφού βλέπουμε ότι υπάρχει το αντίπαλον δέος.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu