• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Το Κογκρέσο, κάνει «φύλλο και φτερό» την Google. Ο πόλεμος του Τραμπ, με το Βαθύ Κράτος, μόλις ξεκίνησε (Βίντεο)

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο, κάνει «φύλλο και φτερό» την Google. Ο πόλεμος του Τραμπ, με το Βαθύ Κράτος, μόλις ξεκίνησε (Βίντεο)

Του Γιώργου Φαρμάκη

Εταιρίες – κολοσσοί, στον χώρο του διαδικτύου, έχουν ξεκινήσει ένα πολύ «βρώμικο» κυνήγι μαγισσών, σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς, δημοσιογράφοι οι οποίοι ανήκουν στον χώρο της Εθνικής Δεξιάς (στις ΗΠΑ).

Λένε λοιπόν, ότι υπάρχουν ενδείξεις, ότι πολλές εταιρίες εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λεγόμενων προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της Νέας Τάξης και αποκλείουν όλες τις αντίθετες φωνές.

Τα πράγματα έχουν φτάσει σε ένα επικίνδυνο σημείο, για αυτό άλλωστε έχουν κινηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου η αλήθεια να βγει στο φως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σουντάρ Πιντσάι, βρέθηκε αντιμέτωπος με επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά με την εταιρεία του. Αρνήθηκε ότι οι αλγόριθμοι της εταιρίας, ενσωματώνουν κάποια συστηματική πολιτική μεροληψία σε βάρος των ρεπουμπλικανικών και γενικότερα των συντηρητικών απόψεων.

Επίσης, αρνήθηκε ότι η Google, η μηχανή αναζήτησης της οποίας είχε απαγορευθεί στην Κίνα το 2010, ετοιμάζει την επάνοδό της ετοιμάζοντας μια νέα πιο λογοκριμένη εκδοχή της, ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης, αν και παραδέχθηκε ότι συνεχίζει να εξετάζει την ιδέα να αποκτήσει παρουσία στη μεγάλη κινεζική αγορά.

Ακόμη, ο Πιντσάι αρνήθηκε ότι η εταιρεία κάνει κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Σχόλιο: Δεν είπε ότι δεν χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας δεδομένα. Είπε ότι δεν κάνει κατάχρηση των…δεδομένων μας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι (Κόμμα που υποστηρίζει τον Τραμπ), κατηγόρησαν τη Google ότι τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης «θάβουν» τις συντηρητικές φωνές και αντιλήψεις, πράγμα που, όπως είπε ο βουλευτής Λάμαρ Σμιθ του Τέξας, «αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημοκρατική μας μορφή διακυβέρνησης. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει τυχαία, αλλά είναι ενσωματωμένο μέσα στους αλγόριθμους».

Σχόλιο: Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, τον αποκλεισμό του Δεξιού δημοσιογράφου Alex Jones. Διαβάστε σχετικό μας άρθρο (ΕΔΩ). 

Η απάντηση του Πιντσάι

Έχουμε μια ευρεία ποικιλία πηγών, τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά. Δεν έχουμε καμία πολιτική μεροληψία. Αναπτύσσουμε τα προϊόντα μας με ουδέτερο τρόπο. είπε και πρόσθεσε ότι «είναι αδύνατο» για οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα να χειραγωγήσει τους αλγόριθμους της Google.

Πρόσθεσε ότι οι αλγόριθμοί της απλώς δίνουν έμφαση σε αυτό που είναι σχετικό με το ερώτημα του χρήστη, πρόσφατο και δημοφιλές σε άλλους χρήστες. «Προσπαθούμε να αντανακλούμε αυτό που είναι αξιοσημείωτο, αυτό που είναι επίκαιρο και συζητιέται», είπε.

Ο δημοκρατικός Τζέρι Νάντλερ «σιγοντάρισε» ότι οι κατηγορίες περί πολιτικής μεροληψίας είναι «φαντασίωση» και ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη δεξιά θεωρία συνωμοσίας».

Για την Κίνα, όπου η αμερικανική εταιρεία έχει εμπλακεί στο επίμαχο πρόγραμμα “Dragonfly”, ο Πιντσάι δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καθόλου σχέδια για να ξεκινήσουμε κάτι στην Κίνα. Δεν έχουμε κάποια μηχανή αναζήτησης εκεί», ενώ αρνήθηκε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την κινεζική κυβέρνηση.

Τόνισε ότι «η πρόσβαση των χρηστών στην πληροφόρηση αποτελεί σημαντικό ανθρώπινο δικαίωμα» και διαβεβαίωσε το Κογκρέσο ότι θα υπάρξει «πλήρης διαφάνεια», αν ποτέ η εταιρεία του αναπτύξει μια μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. Δεν διευκρίνισε πάντως ποιά βήματα θα αναγκασθεί να κάνει η εταιρεία προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κινεζικούς νόμους, ώστε να «ανοίξει» την κινεζική αγορά.

Λίγα λόγια για τον dragonfly

Ο dragonfly δεν είναι απλά μια μηχανή αναζήτησης ή απλά ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα έχει την δυνατότητα να βαθμολογεί τις επιδόσεις των πολιτών, για παράδειγμα θα ελέγχει αν είναι υπάκουοι πολίτες, αν ακολουθούν αυτά που θέλει η Παγκόσμια κυβέρνηση ή η Κινεζική (μέχρι να εδραιωθεί το σύστημα σε όλο τον πλανήτη), κλπ. Μιλάμε δηλαδή, για την απόλυτη χούντα, για την απόλυτη ηλεκτρονική σκλαβιά.

Δείτε σχετικά βίντεο (στα αγγλικά):

Η Google και τα δεδομένα που συλλέγει

Ο Πιντσάι, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC, δέχθηκε επίσης πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγει η Google και τι κάνει με αυτά. Είπε ότι η εταιρεία «δίνει επιλογές» στους χρήστες για το ποιά δεδομένα θα συλλέξει και αρνήθηκε κάποια κατάχρηση.

Συμπέρασμα

Ο καιρός που οι Δημοκρατικοί (Αντιπολίτευση – Νέα Τάξη), μονοπωλούσαν το «παιχνίδι» και κινούσαν να νήματα στις ΗΠΑ, έχει περάσει. Ο Τραμπ, πέρασε στην αντεπίθεση!!!