• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Οι έρευνες για την Ρωσική ανάμειξη στις εκλογές φτάνουν στο τέλος τους;

ΗΠΑ: Οι έρευνες για την Ρωσική ανάμειξη στις εκλογές φτάνουν στο τέλος τους;

Ο Ρούντι Τζουλιάνι,

δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η έρευνα για την φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του ρεπουμπλικάνου μπορεί να έχει τερματιστεί την 1η Σεπτεμβρίου, μετέδωσαν την Κυριακή αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η ομάδα των συνεργατών του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ σκοπεύει να έχει τερματίσει την έρευνά της μέχρι τότε και ότι τον ενημέρωσε για αυτή την προθεσμία πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έγραψε η εφημερίδα The New York Times.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News μετέδωσε επικαλούμενο τον Τζουλιάνι ότι ο ειδικός εισαγγελέας Μάλερ ανέφερε στην ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ ότι η έρευνα μπορεί να έχει τερματιστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά αυτό εξαρτάται από την προϋπόθεση ο Μάλερ να πάρει κατάθεση από τον πρόεδρο στα μέσα Ιουλίου.

Ο Τζουλιάνι θέλει η έρευνα να έχει τερματιστεί πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για την ανανέωση του Κογκρέσου, ώστε να μην πλήξει τις πιθανότητες των ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν θέλετε μια επανάληψη των εκλογών του 2016 με τη δημοσίευση αντικρουόμενων πληροφοριών που τελικά δεν θα ξέρετε σε ποιο βαθμό επηρέασαν την εκλογική διαδικασία», εξήγησε ο Τζουλιάνι στους Τάιμς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει αέναα ότι η έρευνα του Μάλερ αποτελεί «κυνήγι μαγισσών», θεωρεί πως αμαυρώνει την προεδρία του και θέλει να έχει τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο πρώην διευθυντής της εκστρατείας του, ο Πολ Μάναφορτ, ο πρώτος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου επί των ημερών του ρεπουμπλικάνου, ο Μάικλ Φλιν, και πολλοί συνεργάτες της εκστρατείας του Τραμπ βρέθηκαν στο στόχαστρο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα. Ορισμένοι ομολόγησαν την ενοχή τους, άλλοι έκλεισαν συμφωνία να συνεργαστούν με τον Μάλερ, άλλοι λένε ότι θα δώσουν μάχη στα δικαστήρια.

Οι Δημοκρατικοί (αντιπολίτευση ΗΠΑ), προσπαθούν να πλήξουν «νομικά» τον Τραμπ και αν είναι δυνατόν να τον καθαιρέσουν.

Αυτό από ότι φαίνεται δεν θα το καταφέρουν. Αυτή η έρευνα έχει γυρίσει «μπούμερανγκ» στους Δημοκρατικούς, διότι (μέσω της έρευνας) ανακαλύφθηκαν στοιχεία για ενδεχόμενες παρατυπίες της Χίλαρι Κλίντον (παράνομη χρήση ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).