ΗΠΑ: Δασμοί-έκπληξη, που αφορούν τους…ΠΑΝΤΕΣ

Ο Δεξιός Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, πιστός στην προεκλογική του δέσμευση ότι θα κάνει τις ΗΠΑ και πάλι σπουδαίες, κάνει κινήσεις. Προσπαθεί να επαναφέρει την αίγλη των ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα.

Θυμίζουμε: Βάζει πρώτα την πατρίδα του. Τον ενδιαφέρει να ευημερεί ο λαός του και αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να έρθει σε σύγκρουση με όλους.

Πιο αναλυτικά: Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εισηγείται έναν νέο κανόνα βάσει του οποίου θα επιβάλλονται εξισορροπητικοί δασμοί σε βάρος κρατών που υποτιμούν εσκεμμένα το νόμισμά τους έναντι του δολαρίου.

«Αυτή η αλλαγή προειδοποιεί τους ξένους εξαγωγείς ότι το υπουργείο Εμπορίου θα μπορεί να εξισορροπεί τις νομισματικές επιδοτήσεις οι οποίες πλήττουν τις βιομηχανίες των ΗΠΑ», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

«Τα ξένα κράτη δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις νομισματικές πολιτικές ώστε να θέτουν σε μειονεκτική θέση τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις αμερικανικές επιχειρήσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχόλιο: Τι σχέση έχουν οι σημερινές ΗΠΑ, με τις ΗΠΑ του Ομπάμα;

Συμπέρασμα: Είναι ξεκάθαρη η διαφορά ανάμεσα στον Δεξιό Τραμπ και στους υπόλοιπους Διεθνιστές ηγέτες.

Τα σχόλια δικά σας!

Photo:pexels