• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΣΤΟΕΣ
  • Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, απάντησε για τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας, που υπογράφουν τα στελέχη της Δυτικής Πτέρυγας

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ, απάντησε για τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας, που υπογράφουν τα στελέχη της Δυτικής Πτέρυγας

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ απάντησε στους ισχυρισμούς της πρώην αξιωματούχου του Λευκού Οίκου Αμορόζας Μάνιγκολτ Νιούμαν,

ότι της “προσφέρθηκαν χρήματα” προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό, λέγοντας ότι όλοι στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου έχουν υπογράψει συμφωνίες εμπιστευτικότητας (Non Disclosure Agreements -NDAs).

Η Κόνγουεϊ χαρακτήρισε την πρακτική αυτή, ως φυσιολογική, σύμφωνα με το “Politico.”

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν που υπηρέτησε ως διευθύντρια επικοινωνίας στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου, αναφέρει στο βιβλίο της, που θα εκδοθεί αύριο ότι της προσφέρθηκε το ποσό των 15.000 δολαρίων τον μήνα, σε αντάλλαγμα για την σιωπή της, μετά την αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο.

“Είναι τυπικό, να υπογράψει κάποιος μία συμφωνία NDA, οπουδήποτε κι αν εργαστεί,” δήλωσε η Κόνγουεϊ που είναι σύμβουλος του προέδρου Τραμπ, στην εκπομπή του ABC News “This Week” και τον Τζόναθαν Καρλ. “Θα μου προκαλούσε σοκ αν δεν είχατε το ίδιο στο ABC,” δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

“Μου έχουν πει ότι έχει υπογράψει τα σχετικά έγγραφα όταν ήταν στην εκπομπή “Ο Ασκούμενος.” Εάν όχι τότε, σίγουρα τα υπέγραψε στην προεκλογική εκστρατεία. Όλοι τα έχουμε υπογράψει στην Δυτική Πτέρυγα. Γιατί δεν θα έπρεπε να τα είχαμε υπογράψει;” αναρωτήθηκε η Κόνγουεϊ.

Όταν ο Καρλ επεσήμανε ότι η Κόνγουεϊ είναι δημόσιος υπάλληλος και η ίδια, συμπλήρωσε, “υπαγόμαστε σε καθεστώς εμπιστευτικότητας.” “Αυτά δεν είναι χρήματα εξαγοράς για την σιωπή σου. Όλοι υπογράφουν συμφωνίες NDA. Φαίνεται ότι δεν ήθελε να την υπογράψει και δεν ήθελε να επιστρέψει πίσω στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας στο μυαλό της, το βιβλίο,” πρόσθεσε η Κόνγουεϊ.

Σε μία συνέντευξη για την προώθηση του βιβλίου της, η Μάνιγκολτ Νιούμαν άφησε να εννοηθεί στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” ότι οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας, αποτελούν κάτι το πολύ κοινό, στον κόσμο του Τραμπ.

Η ίδια είπε ότι κι άλλοι πρώην αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν συμφωνίες όμοιες με αυτήν που έχει υπογράψει η ίδια, “και για τον λόγο αυτό, ο πρώην υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ, περιέγραφε τον Ντόναλντ Τραμπ ως έναν μονόκερο που τρέχει χαρούμενος εν μέσω μιας πανδαισίας.”

Η Μάνιγκολτ Νιούμαν είπε ότι της προσφέρθηκε μία δουλειά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, σε αντάλλαγμα για την υπογραφή μιας περιοριστικής συμφωνίας εμπιστευτικότητας, η οποία, της απαγόρευε να ασκήσει κριτική στον Τραμπ, τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ρικ Γκέιτς ή κατά άλλων μελών των οικογενειών τους ή των εταιριών που συνδέονται με τις οικογένειές τους.

“Δεν πρόσφεραν μία πραγματική δουλειά. Θα μπορούσα να δουλεύω κι από το σπίτι μου, εάν ήθελα να δουλέψω,” πρόσθεσε η Μάνιγκολτ Νιούμαν.

“Politico,” ABC News, NBC News

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu