• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η Μελίντα Γκέιτς έγινε κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη μετά το διαζύγιο

Η Μελίντα Γκέιτς έγινε κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη μετά το διαζύγιο

Η Μελίντα Γκέιτς είναι κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη από την ημέρα της ανακοίνωσης του διαζυγίου της με τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Cascade επενδυτική, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε ένα μερίδιο μετοχών από την εταιρεία Deere & Co. στην κατοχή της Μελίντα Γκέιτς.

Αυτή η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα την αάξηση του συνολικύ ποσού χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Μελίντα κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο.

H επενδυτική μετέφερε περίπου 2,24 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 851 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εν συνεχεία, έγιναν και άλλες τέτοιες κινήσεις, οι οποίες είχαν σχέση με μετοχές εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως η Coca Cola, η Grupo Televisa, αλλά και μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων του Καναδά.

Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού ράντσου του Μπάφαλο Μπιλ στο Γουαόμινγκ, το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να μοιράσουν λόγω διαζυγίου.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαθέτουν κοινούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ενώ το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει και με την υπερμεγέθη βίλα στη Νότια Καλιφόρνια.

(sputniknews)