Η Ευρώπη ξυπνάει από τον λήθαργο; Τι ειπώθηκε στην Τσεχία που αφορά άμεσα την Ελλάδα

Οι φωνές της λογικής αρχίζουν επιτέλους και ακούγονται ολοένα και περισσότερο στην Ευρώπη που ισλαμοποιείται συνεχώς.
Του Άρη Δημόπουλου

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις, τον οποίο πολλοί παρομοιάζουν με το «ευρωπαϊκό αντίγραφο» του Τραμπ, μίλησε για πρώτη ίσως φορά ανοικτά για τις συνέπειες του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ευρώπη.

Ο συντηρητικός ηγέτης της Τσεχίας που πολεμήθηκε από την γραμμή των Βρυξελλών αμέσως μετά την εκλογή του, έφερε ως παράδειγμα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην γειτονική Γερμανία, με την εγκληματικότητα και την βία στις περιοχές με πολλούς μετανάστες να αυξάνονται διαρκώς.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος σε λόγια που πολλοί θα χαρακτήριζαν ακόμη και «ακραία» σημείωσε:

«Έχω εξηγήσει λεπτομερώς ότι πρόκειται για αγώνα για τη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού γενικότερα και του πολιτισμού μας ειδικότερα.

Δεν θέλουμε να ζούμε στην Αφρική ή στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να αγωνιστούμε για τις αξίες μας».

Άραγε για ποιες αξίες μιλάει ο Τσέχος πρωθυπουργός; Σίγουρα δεν αναφέρεται στις αξίες του Ισλάμ με το νόμο της Σαρίας να βασιλεύει, αλλά για τις αξίες της άλλοτε χριστιανικής Ευρώπης που τείνει πλέον να εκλείψει.

Και συνέχισε:

«Έχετε δει τις εικόνες των πλοίων που διακινούνται για τουριστικές παραλίες; Οι Ευρωπαίοι είναι συγκλονισμένοι και φοβισμένοι.

Το ίδιο συνέβη και στην (γερμανική) πόλη του Κέμνιτς. Δεν υπήρξε μόνο μία δολοφονία, αλλά πολλά ανάλογα περιστατικά με δολοφονίες εφηβικών κοριτσιών. Υπήρξαν επίσης και πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 

Τα γεγονότα στο Κέμνιτς δείχνουν πώς η εισροή μεταναστών δημιουργεί εκρηκτικές καταστάσεις όταν οι αλλοδαποί συγκρούονται με τους εγγενείς πολίτες. Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ επικίνδυνες για την Ευρώπη, καθώς οι εντάσεις στη Γερμανία επηρεάζουν επίσης τις γειτονικές χώρες».

Πρόκειται για τις φωνές της λογικής αλλά και της αυτοσυντήρησης μέσα σε μία Ευρώπη που αλώνεται καθημερινά και κινδυνεύει να χάσει την ταυτότητά της.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός έρχεται να πλαισιώσει μία ομάδα πολιτικών , ακόμη και ηγετών, όπως είναι ο Ούγγρος ομόλογός του, Βίκτορ Όρμπαν, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη να προστατευτεί η «χριστιανική Ευρώπη».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu