• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γερμανία: Κίνδυνος διάλυσης για το κόμμα της Μέρκελ – Τι συμβαίνει με την νέα Πρόεδρο

Γερμανία: Κίνδυνος διάλυσης για το κόμμα της Μέρκελ – Τι συμβαίνει με την νέα Πρόεδρο

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση,

η νέα πρόεδρος του κόμματος Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, εκπρόσωπος της διεθνιστικής πτέρυγας των χριστιανοδημοκρατών πρότεινε στο κομματικό συνέδριο στο Αμβούργο την εκλογή του Πάουλ Τσίμιακ ως ΓΓ του κόμματος.

Ο 33χρονος θεωρείται εκπρόσωπος της εθνικοδεξιάς πτέρυγας των Χριστιανοδημοκρατών.

Η εκλογή της κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ με μόλις 51,25% των ψήφων έναντι του Φρίντριχ Μερτς που έλαβε 48,75% ανέδειξε τη διάσταση απόψεων που επικρατεί στην CDU.

Και δεν αποκλείεται, αν η Κραμπ συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με την Μέρκελ, να υπάρξει διάσπαση του κόμματος σε διεθνιστική ψευτοδεξιά και Εθνική Δεξιά.

Από τη μία πλευρά η αριστερόστροφη τάση της κ. Καρενμπάουερ και της κ. Μέρκελ και από την άλλη η δεξιά τάση του κόμματος.

του Φρίντριχ Μερτς και του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν. Η σημερινή εκλογή του κ.Τσίμιακ με μόλις 62,8% των ψήφων δείχνει όμως ότι το κόμμα παραμένει διχασμένο.

Αιτιολογώντας στους σύνεδρους την πρόταση της για το αξίωμα του ΓΓ, η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίμιακ μόλις χθες το βράδυ αποδέχτηκε την πρόταση της.

Και παλιότερα του είχε κάνει την πρόταση όμως την είχε απορρίψει επειδή πολιτικά δεν την στήριζε στην προσπάθεια της να γίνει πρόεδρος της CDU.