• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ευρωπαϊκές ηγεσίες υπό την Εθνική Δεξιά συντονίζουν τις φωνές τους – Πανικός στους παγκοσμιοποιητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευρωπαϊκές ηγεσίες υπό την Εθνική Δεξιά συντονίζουν τις φωνές τους – Πανικός στους παγκοσμιοποιητές (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγαλώνει το μπλοκ των ευρωπαϊκών χωρών οι ηγεσίες των οποίων ασπάζονται στην Εθνική Δεξιά.

Πρόκειται είτε για νέα εθνικά κινήματα που παίρνουν σταδιακά την εξουσία είτε για ήδη υπάρχοντα δεξιά κόμματα.

Όλα καταλήγουν στις αρχές που εκφράζουν την Εθνική Δεξιά. 

Του Άρη Δημόπουλου

Ως κύριο «όχημα» των κινημάτων αυτών χρησιμοποιείται η προσφυγική κρίση, η οποία ήδη από τα τέλη του 2014 ταλανίζει πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Παραδοσιακά «αντισυμβατικός», ο νέος ηγέτης της Τσεχίας, Αντρέι Μπάμπις, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς -όχι αδίκως- ως ο «Τσέχος Τραμπ».

Πολλάκις εξάλλου ο Τσέχος πρωθυπουργός έχει δηλώσει θαυμαστής του Αμερικανού πρόεδρου, κυρίως λόγω των πολιτικών του στο μεταναστευτικό.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η σύμπραξή του με δεξιές ευρωπαϊκές ηγεσίες όπως εκείνη του Ούγγρου πρωθυπουργού , Βίκτορ Όρμπαν, του ανθρώπου που κατάφερε να διώξει από την χώρα του τις οργανώσεις του Τζορτζ Σόρος.

Ακολουθώντας λοιπόν τα βήματα κυβερνήσεων όπως στην Ουγγαρία, ο Τσέχος πρωθυπουργός αποτελεί άλλη μία «ωρολογιακή βόμβα» εντός της….πολυπολιτισμικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος υποστηρίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την ανάγκη καλύτερης φύλαξης των εθνικών συνόρων και της απέλασης όλων των παράτυπων μεταναστών:

«Υπάρχουν περίπου 700.000 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους. 

Οι λαθρέμποροι για παράδειγμα έβγαλαν 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο μέσα στο 2016. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σταματήσουμε».

Ο Τσέχος πρωθυπουργός, πολιτικός σύμμαχος της ουγγρικής και πολωνικής κυβέρνησης, δεν δίστασε να πάει κόντρα στην ευρύτερη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. , προτείνοντας παράλληλα την εφαρμογή ενός «νέου σχεδίου Marshall» προκειμένου να ανοικοδομηθούν οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Κάτι τέτοιο θα έδινε κίνητρα στους δυνητικούς μετανάστες να παραμείνουν στις χώρες τους»

Μάλιστα σε μία δήλωση-«κόλαφος» (για την πολυπολιτισμική Ε.Ε.), ο Α.Μπάμπις πρόταξε την προστασία του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού επιχειρώντας να δώσει ηχηρά μηνύματα προς όλους όσους ονειρεύονται ένταξη και αφομοίωση των τεράστιων μουσουλμανικών ροών από την Ανατολή:

«Εκείνοι (μετανάστες) έχουν τον πολιτισμό τους, εμείς έχουμε τον πολιτισμό μας . Έχουν τις αξίες τους, αλλά εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε τις δικές μας αξίες».

Δηλώσεις τόσο εύκολα…παρεξηγήσιμες ακόμη και «αναχρονιστικές» για την εποχή μας, αλλά ταυτόχρονα και τόσο αυτονόητες.