• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επίσημη πρόσκληση στον Β.Πούτιν απηύθυνε ο Μπ.Τζόνσον – Στο προσκήνιο η «παγκόσμια συμμαχία» εύρεσης εμβολίου

Επίσημη πρόσκληση στον Β.Πούτιν απηύθυνε ο Μπ.Τζόνσον – Στο προσκήνιο η «παγκόσμια συμμαχία» εύρεσης εμβολίου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απηύθυνε επίσημη πρόσκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη διάσκεψη κορυφής με θέμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Επίσημη πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τη διάσκεψη κορυφής που θα διεξαχθεί, με θέμα τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρωσία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας «Στις 4 Ιουνίου η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διοργανώσει το Global Vaccine Summit 2020. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, προσκάλεσε επισήμως τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να συμμετάσχει στη διαδικτυακή συνάντηση κορυφής».

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση πως αντικείμενο της διάσκεψης θα είναι η αξιοποίηση όλων των απαραίτητων πόρων για τη στήριξη της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση, (Global Alliance for Vaccines and Immunisation – GAVI Alliance) και η διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στο εμβόλιο.

(ΦΩΤΟ:Screenshot)