• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έπεται «χαμός»: Μήνυμα Σόρος για «διάλυση της Ευρώπης» και μέτρα κατά των «απείθαρχων» – Τι γράφαμε από τον Ιούνιο (ΦΩΤΟ)

Έπεται «χαμός»: Μήνυμα Σόρος για «διάλυση της Ευρώπης» και μέτρα κατά των «απείθαρχων» – Τι γράφαμε από τον Ιούνιο (ΦΩΤΟ)

Παρεμβάσεις σε κόμματα και Δικαιοσύνη στις χώρες της Ευρώπης - Τα γεγονότα «τρέχουν»

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζ. Σόρος ανέφερε πως το όνειρο για μια ενωμένη Ευρώπη μπορεί τελικά να καταλήξει σε εφιάλτη, καλώντας τους Ευρωπαίους να συμμορφωθούν με τις «επιταγές της παγκοσμιοποίησης, αλλιώς…

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

«Η Ευρώπη υπνοβατεί προς την λήθη», προειδοποιεί ο παγκοσμιοποιητής και υπέρμαχος της απόσχισης της Μακεδονίας από την Ελλάδα.

Με άρθρο του στο, αριστερού ακούσματος, Project Syndicate, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να ξυπνήσουν προτού είναι πολύ αργά καθώς εάν δεν το πράξουν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρεθεί στο δρόμο που βρέθηκε η Σοβιετική Ένωση το 1991».

Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια «επαναστατική στιγμή» και το τελικό αποτέλεσμα είναι «πολύ αβέβαιο», προσθέτει ο Τζ. Σόρος, υπογραμμίζοντας πως οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες δεν το έχουν αντιληφθεί.

Μήπως θα καλέσουν κάποιον να αντικαταστήσει τους πολιτικούς; Μία παγκόσμια κυβέρνηση ή έναν ηγέτη;

Ο Σόρος στάθηκε στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, ως το επόμενο σημείο καμπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της Εθνικής Δεξιάς αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, γεγονός που θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τα σχέδια της Νέας Τάξης σε σχέση με την Ευρώπη (ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πλήρης κατάργηση εθνών-κρατών κτλ.)

ΠΗΓΗ: The Guardian

«Δυστυχώς, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν λάβει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι λόγοι, εν προκειμένω είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένου του ξεπερασμένου κομματικού συστήματος που επικρατεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αλλά και της έλλειψης νομικών εργαλείων για πειθαρχία στα κράτη μέλη, όταν εκείνα παραβιάζουν τις Αρχές, πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε, κάνοντας ειδική αναφορά στην Εθνική Δεξιά της Βαυαρίας.

Τι σημαίνει αυτό; Θα υπάρξει παρέμβαση στα εθνικά πολιτικά συστήματα; Θα επιβληθούν ποινές και διώξεις σε όσους αντίκεινται στην παγκοσμιοποίηση;

Θυμηθείτε τι έγραφε το el.gr από τον περασμένο Ιούνιο:

«Ρελάνς» Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη: «Φωτιές» από την Βαυαρία – Γιατί τρέμουν συνάντηση Πούτιν και Τραμπ

Ο Σόρος καταλήγει: Πρώτον, η Ευρώπη πρέπει να αμυνθεί απέναντι στους εχθρούς της και δεύτερον να ξυπνήσει και να προστατεύσει τις Αρχές, πάνω στις οποίες κτίστηκε».

Όσο ο καιρός περνά θα δούμε πολλά και πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι.

Όσοι τουλάχιστον ενδιαφέρονται για όσα πραγματικά συμβαίνουν…

ΦΩΤΟ: eurokinissi