• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επέλαση της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ: Επιπλέον στρατιώτες για την αντιμετώπιση, της μεταναστευτικής κρίσης;

Επέλαση της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ: Επιπλέον στρατιώτες για την αντιμετώπιση, της μεταναστευτικής κρίσης;

Επέλαση της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ του Τραμπ: Επιπλέον 1.000 στρατιώτες για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα με το Μεξικό;

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ζήτησε χθες Δευτέρα επιπλέον 1.000 στρατιώτες προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στο Τέξας, όπου οι συνθήκες κράτησης των παράτυπων μεταναστών έχουν προκαλέσει αντιδράσεις έως την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Πεντάγωνο επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι έλαβε αίτημα για να εγκρίνει την αποστολή 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στο Τέξας προκειμένου να βοηθήσουν τα μέλη της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τη φύλαξη συνόρων (CBP), που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις μαζικές αφίξεις νέων μεταναστών από το Μεξικό.

Τα μέλη της Εθνοφρουράς θα βοηθήσουν στη διαχείριση των κέντρων κράτησης για ενήλικες και μόνους μετανάστες στις πόλεις Ντόνα, στο ανατολικό τμήμα των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, και Τορνίγιο, στο μέσο των συνόρων.

Επίσης θα προσφέρουν βοήθεια σε διάφορες πύλες εισόδου στη χώρα και στα αεροδρόμια Ελ Πάσο και Λαρέντο, όπου η παρουσία τους θα βελτιώσει την ασφάλεια και θα συμβάλει στην πιο ομαλή διακίνηση των μεταναστών.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε πότε έλαβε το σχετικό αίτημα ούτε αν θα δώσει την έγκρισή του, όμως στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ έδωσε την έγκρισή του τα μέλη της Εθνοφρουράς να βοηθήσουν την CBP».

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά την έκθεση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία γίνεται λόγος για «επικίνδυνα υπερπλήρη» κέντρα κράτησης μεταναστών στο Τέξας.

photo:pexels