Είναι επίσημο: ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ…συμμαχία (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα θα θυμάστε την εποχή που στα ΜΜΕ ακούγαμε ότι ΗΠΑ και ΤΟΥΡΚΙΑ έχουν έρθει σε σύγκρουση.

Όλοι έβλεπαν ότι η στροφή της Άγκυρας προς την Μόσχα, θα φέρει αμερικανικές κυρώσεις. Μόνο πόλεμος δεν ακούσαμε ότι θα γίνει! Η αλήθεια είναι ότι αν η στροφή της Τουρκίας γινόταν επί Ομπάμα, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα.

Η εποχή μας όμως, φέρνει πολλές αλλαγές! Πλέον υπάρχει ένας Αμερικανός πρόεδρος που έχει ταυτιστεί ιδεολογικά με τον Πούτιν. Οπότε ο Ερντογάν είναι σύμμαχος (μέχρι στιγμής) και με τις ΗΠΑ αλλά και με την Ρωσία.

Απόδειξη: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν οι κοινές επιχειρήσεις με τους Αμερικανούς, στην Συρία.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε: Έχουμε αρχίσει να καταστρέφουμε τις τρομοκρατικές θέσεις και τους στόχους” και συνέχισε: “Η διοίκηση του κέντρου είναι υπό έναν Αμερικανό στρατηγό και έναν Τούρκο στρατηγό”.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να επιβάλουν μια ασφαλή ζώνη στην Βόρεια Συρία και για αυτό τον λόγο, έστησαν ένα «κοινό παρατηρητήριο».

Συμπέρασμα: Τον κόσμο δεν τον κυβερνούν τα μεγάλα συμφέροντα του κεφαλαίου, ούτε οι πολιτικοί. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα κέντρα. Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τις συντηρητικές δυνάμεις (βλέπε Πούτιν και Τραμπ), ενώ ο Μακρόν για παράδειγμα, συνεργάζεται με το προοδευτικό κέντρο.Οι συντηρητικές δυνάμεις πιστεύουν στο τρίπτυχο (Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια), ενώ οι προοδευτικές στο τρίπτυχο (Ελευθερία-Ισότης-Αδελφότης).

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •