• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Δυναμίτης» στον Λευκό Οίκο – «Πυρά» Τραμπ κατά υπουργών του για Ομπάμα και Χίλαρι

«Δυναμίτης» στον Λευκό Οίκο – «Πυρά» Τραμπ κατά υπουργών του για Ομπάμα και Χίλαρι

POMBEO_HILARY
Κάλυψη στο Βαθύ Κράτος από άτομα που βρίσκονται δίπλα του;;;

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον δύο εκ των πιστότερων υπουργών του, του Μάικ Πομπέο και του Μπιλ Μπαρ, καθώς φαίνεται πως η μάχη για την Προεδρία των ΗΠΑ έχει προεκτάσεις και εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, που συνηθίζει να επικρίνει τους υπουργούς και συμβούλους του, δεν είχε έως σήμερα σχεδόν ποτέ επιτεθεί εναντίον του ΥΠΕΞ του.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την βαθιά λύπη του επειδή ο Μάικ Πομπέο δεν κατάφερε να βρει τίποτα που να ενοχοποιεί την πρώην υπουργό Εξωτερικών των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον στην υπόθεση με τα e-mail, αφήνοντας να εννοηθεί πως ίσως αυτό δεν έγινε τυχαία.

Αυτά τα e-mail «βρίσκονται στο υπουργείο Εξωτερικών, όμως ο Μάικ Πομπέο δεν δύναται να τα βγάλει, κάτι που είναι πολύ λυπηρό», είπε ο Τραμπ.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από εκείνον σε αυτό το θέμα», «διευθύνει το υπουργείο Εξωτερικών, πρέπει να τα βγάλει», επέμεινε.

Η διεθνίστρια του Βαθέος Κράτους, Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια για τον Λευκό Οίκο που έχασε στις προεδρικές εκλογές του 2016 από τον Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε έναν ιδιωτικό σέρβερ για ένα μέρος της αλληλογραφίας της στο υπουργείο Εξωτερικών και όχι τον ασφαλή κυβερνητικό διακομιστή. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο Τραμπ δεν είχε σταματήσει να ζητά τη φυλάκισή της.

Έπειτα από έρευνα, το FBI απέσυρε τις κατηγορίες σε βάρος της Κλίντον, επισημαίνοντας πως εκείνη υπήρξε «εξαιρετικά απρόσεκτη».

Τραμπ εναντίον Μπαρ για τον Ομπάμα!

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε, επίσης, τη δυσαρέσκειά του εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, ενόχου στα μάτια του διότι δεν άσκησε διώξεις σε βάρος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Τζο Μπάιντεν, με τον οποίο αναμετρώνται στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Ειλικρινά, ο Μπιλ Μπαρ είτε θα θεωρηθεί ο καλύτερος υπουργός Δικαιοσύνης στην ιστορία της χώρας μας είτε θα πάει πολύ άσχημα», είπε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος.

«Έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται. Όμως, θέλουν πάντα περισσότερα, πάντα περισσότερα», «δεν χρειάζονται, έχουν περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται».

Ο Τραμπ κατηγορεί τον προκάτοχό του ότι τον «κατασκόπευε» και επιχείρησε ένα «πραξικόπημα» εναντίον του, χωρίς αυτές οι κατηγορίες να έχουν ποτέ στοιχειοθετηθεί.

Έχει δίκιο ο Τραμπ; Ενδέχεται οι κορυφαίοι υπουργοί του να προστατεύουν Ομπάμα και Χίλαρι εις βάρος της επανεκλογής του Προέδρου τους;;;