Δήλωση του Τραμπ, για τον θάνατο του Μακέιν – Το μήνυμα του Ομπάμα!!!

όπως διαβάσατε στο el, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν απεβίωσε.

Ο Τραμπ αλλά και ο Ομπάμα μίλησαν για τα έργα και τις ημέρες του Αμερικανού πολιτικού, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 ήταν υποψήφιος για την προεδρία.

Τι δήλωσε ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι τεταμένες σχέσεις που είχαν οι δύο άνδρες

Η σχέση ανάμεσα στον Τραμπ και τον Μακέιν ήταν εξαιρετικά τεταμένη τα τελευταία χρόνια, με τους δύο ρεπουμπλικάνους πολιτικούς να συγκρούονται όλο και πιο συχνά δημόσια και να εκφράζονται ο ένας για τον άλλο με περιφρόνηση. Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του Μακέιν, ήταν η εξής: Ζήτησε ο ένοικος του Λευκού Οίκου να μην παρευρεθεί στην κηδεία του.

Τι δήλωσε ο Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ιδίου και της συζύγου του Μισέλ Ομπάμα, στην οικογένεια του Τζον Μακέιν.

Σύμφωνα με τον Ομπάμα, ο ίδιος και ο Μακέιν μοιράζονταν την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι «μια χώρα όπου τα πάντα είναι δυνατά, κι ότι η ιδιότητα του πολίτη είναι πατριωτικό μας καθήκον, για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα παραμείνει έτσι για πάντα».

Σχόλιο: Ο Μακέιν πέθανε και ο Ομπάμα, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί στο πόσο κοσμοπολίτης είναι. Προσέξτε, είπε ότι η ιδιότητα του πολίτη, είναι πατριωτικό καθήκον ΑΝΤΙ να πει ότι πατριωτικό καθήκον, είναι να κοιτάς τα συμφέροντα της χώρας σου.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι με τον Μακέιν «ανήκαμε σε διαφορετικές γενεές, προερχόμαστε από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα, κι αναμετρηθήκαμε στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής», αλλά «μοιραζόμασταν, παρ’ όλες τις διαφορές μας, την πίστη σε κάτι υψηλότερο: τα ιδεώδη για τα οποία γενεές Αμερικανών και μεταναστών έδωσαν αγώνες, έδωσαν μάχες, θυσιάστηκαν».

«Ελάχιστοι ανάμεσά μας δοκιμάστηκαν με τον τρόπο που είχε δοκιμαστεί κάποτε ο Τζον, ή χρειάστηκε να δείξουν το θάρρος που έδειξε εκείνος. Αλλά όλοι μας, θα θέλαμε να βρίσκουμε το θάρρος να βάζουμε το ευρύτερο καλό πάνω από το δικό μας», συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...