Δεύτερο καραβάνι με 2.000 μετανάστες, κατευθύνεται στις ΗΠΑ

Η Νέα Τάξη, προσπαθεί να χτυπήσει τον Τραμπ και για αυτό τον λόγο, στέλνει μετανάστες στις ΗΠΑ.

Και δεύτερο καραβάνι περίπου 2.000 μεταναστών από την Κεντρική Αμερική συνέχισε χθες Τρίτη τον δρόμο του στην Πολιτεία Τσιάπας στο νότιο Μεξικό, αφού κατάφερε τη Δευτέρα να περάσει τον ποταμό που χωρίζει τη Γουατεμάλα από το Μεξικό.

Όπως και οι μετανάστες του άλλου καραβανιού και αυτοί είναι στην πλειονότητά τους πολίτες Ονδούρας και έχουν απορρίψει το σχέδιο βοήθειας του Μεξικανού προέδρου, ο οποίος τους προσέφερε ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση για τα παιδιά τους και προσωρινή εργασία με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν την πορεία τους και θα καταθέσουν αίτημα για την παροχή ασύλου στις πολιτείες Τσιάπας και Οαχάκα.

Οι μετανάστες αυτοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν την Τρίτη στην Ταπατσούλα, όπου πέρασαν τη νύκτα, αφού διένυσαν 25 χιλιόμετρα. Τη Δευτέρα κατάφεραν να διασχίσουν μαζικά τον ποταμό Σουτσιάτε αφού απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού στη μεθοριακή γέφυρα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι δύο πολίτες Ονδούρας που καταζητούνταν από τη δικαιοσύνη της χώρας του, ο ένας για τριπλό φόνο και ο άλλος για διακίνηση ναρκωτικών, συνελήφθησαν και εστάλησαν πίσω στη χώρα τους με αεροπλάνο. Οι αρχές δεν διευκρίνισαν σε ποιο καραβάνι βρίσκονταν.

Το πρώτο καραβάνι, στο οποίο συμμετέχουν περίπου 4.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Pueblos sin Fronteras (Άνθρωποι χωρίς σύνορα) έφτασε χθες στην πόλη Χουτσιτάν στην πολιτεία Οαχάκα.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...