Δεν παραιτείται από την προεδρία του Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, απαντώντας σε άρθρο των New York Times,

τόνισε ότι το σχέδιό του δεν είναι να παραιτηθεί, ωστόσο παραδέχτηκε ότι άργησε να παρατηρήσει τη φερόμενη ρωσική δραστηριότητα.

Καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Facebook, δε φαίνεται να έχει ο ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι «αυτό δεν είναι το σχέδιο».

Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια του δημοσιεύματος των New York Times, σύμφωνα με το οποίο, ο Ζούκερμπεργκ, αλλά και η Σέρυλ Σάντμπεργκ, επίσης στέλεχος της εταιρείας, ήταν τόσο προσηλωμένοι στην ανάπτυξη της εταιρείας, ώστε αγνόησαν τις προειδοποιήσεις που σχετίζονταν με τη φερόμενη ρωσική δραστηριότητα στην πλατφόρμα τους και ότι στη συνέχεια επιχείρησαν να κρύψουν τις προειδοποιήσεις αυτές από τη δημοσιότητα.

Από την πλευρά του το Facebook δήλωσε ότι το άρθρο περιέχει μια σειρά ανακριβειών, ωστόσο παραδέχτηκε ότι άργησε να παρατηρήσει τη φερόμενη ρωσική δραστηριότητα.

«Μεγάλο μέρος της κριτικής γύρω από τα βασικά θέματα είναι δίκαιη, όμως νομίζω ότι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, υπάρχει και μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα, η οποία είναι ότι έχουμε διαφορετική κοσμοθεωρία από αυτή που έχουν κάποιοι από εκείνους που μας καλύπτουν», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ με αφορμή το άρθρο.

Επίσης τόνισε ότι η Σάντμπεργκ θα συνεχίσει να εργάζεται στην ίδια θέση στην εταιρεία.

Τους τελευταίους μήνες, το Facebook έχει δεχτεί αρκετή κριτική τόσο για το σκάνδαλο Cambridge Analytica που ξέσπασε τον Μάρτιο, όσο και για το ότι 50 εκατομμύρια λογαριασμοί εκτέθηκαν σε κίνδυνο ασφαλείας τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στις ΗΠΑ διεξάγεται έρευνα σχετικά με το αν η προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάστηκε με το Κρεμλίνο.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως αρνηθεί τις κατηγορίες περί εμπλοκής του και τις αποκάλεσε παρανοϊκές.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...