• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποκλειστικό! Τουρκικές γεωτρήσεις: Πως ο Μακρόν, ΔΕΝ θα βοηθήσει την Ελλάδα

Αποκλειστικό! Τουρκικές γεωτρήσεις: Πως ο Μακρόν, ΔΕΝ θα βοηθήσει την Ελλάδα

Του Γιώργου Φαρμάκη

Εχθές ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μακρόν και οι τουρκικές γεωτρήσεις που γίνονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ δεν θα μπορούσαν να μείνουν “έξω από αυτή την συνάντηση”. Ο Μακρόν αναφέρθηκε σε αυτές και είπε το αυτονόητο: Ότι είναι παράνομες!

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο η Γαλλία να βοηθήσει την Κύπρο και την Ελλάδα. Κανένα οικονομικό συμφέρον στα κοιτάσματα, δεν θα κάνει το Παρίσι να έρθει σε στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Για όσους βιάστηκαν να χαρούν επειδή ο Μακρόν είπε δύο «καλές κουβέντες»:

Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Είδε κανείς την Πολεμική μας Αεροπορία να εμποδίζει τις τουρκικές γεωτρήσεις; Είδε κανείς το Πολεμικό μας Ναυτικό να εμποδίζει τις τουρκικές γεωτρήσεις;

Το όχι ταιριάζει και στις δύο ερωτήσεις. Ο Μακρόν γιατί να μας «σώσει από την Τουρκία» λοιπόν; Ούτε εμείς, «μας σώσαμε»!

Για όσους έχουν αμφιβολίες, ας δούμε πως είδε τα λόγια του Μακρόν ο Ερντογάν:

«Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες, με αμετάβλητη αποφασιστικότητα»

Σχόλιο: Παρά το ότι Γαλλία-Τουρκία δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, είναι γεγονός ότι ο Μακρόν ΔΕΝ θα βοηθήσει την Ελλάδα και τα λόγια που είπε για τα περί παράνομων γεωτρήσεων, είναι ΤΥΠΙΚΑ.

Η πραγματικότητα: Ο Μακρόν ανήκει στο προοδευτικό άκρο. Είναι Αριστερός και προωθεί τις αρχές της Παγκοσμιοποίησης. Ο Ερντογάν για την ώρα, συμπλέει με το συντηρητικό θα λέγαμε μπλόκ, αφού έχει συμμαχήσει με την Ρωσία του Πούτιν. Υπό αυτή την έννοια, ΝΑΙ η Γαλλία είναι εχθρός της Τουρκίας αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα κινηθεί εναντίον της με στρατιωτικά μέσα για τα δικά μας «μάτια». Επίσης, σε αυτό το άρθρο δεν θα εξετάσουμε το πολύ πιθανό σενάριο που «θέλει» την Άγκυρα να προδίδει την Μόσχα.

Γενικό συμπέρασμα: Δεν περιμένουμε βοήθεια από κανέναν, πόσο μάλλον από τον Μακρόν που αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα με τα Κίτρινα Γιλέκα. Δεν είναι σε θέση να βάλει σε τάξη την χώρα του, θα βάλει στην θέση του τον Ερντογάν; Η αυστηρότητα του Μακρόν εξαντλήθηκε πάνω στα πρόσωπα των Γάλλων που εδώ και μήνες διαδηλώνουν εναντίον της Αριστερής πολιτικής που ακολουθεί.

Πηγή εικόνας: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •