• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μια νέα «ελίτ» αναδύθηκε: Θέλει έναν καλύτερο κόσμο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μια νέα «ελίτ» αναδύθηκε: Θέλει έναν καλύτερο κόσμο

Έρευνα αναφέρει πως έχει ξεχωρίσει τόσο από τις υπόλοιπες ελίτ όσο και από τον υπόλοιπο πληθυσμό...

Η τεχνολογική ελίτ βλέπει τον κόσμο με… διαφορετικό φως από τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ηγέτες εκτός του τομέα της τεχνολογίας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Συγκεκριμένα, όπως μας μεταφέρει η Daily Mail, Γερμανοί και Αμερικανοί ερευνητές εξέτασαν την κοσμοθεωρήσεις των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο της τεχνολογίας, όπως αναφέρονται  στο Forbes .

Συμπεριλήφθηκαν ηγέτες των «μεγάλων εννέα» – Amazon, Google , Facebook, Tencent, Baidu, Alibaba, Microsoft, IBM και Apple – των οποίων οι ιδρυτές είναι ορισμένοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Η έρευνα, η οποία καταπιάστηκε, μεταξύ άλλων, με την ανάλυση της γλώσσας που χρησιμοποιήθηκε στα tweets διακεκριμένων μορφών τεχνολογίας, αποκάλυψε ότι τείνουν να αρνούνται την όποια σύνδεση μεταξύ δημοκρατίας και χρήματος.

Η ελίτ της Τεχνολογίας, όπως ισχυρίζεται η έρευνα, έχει μια πιο «αξιοκρατική» κοσμοθεωρία – όπου η επιτυχία ή η δύναμη των ανθρώπων σχετίζεται με τις ικανότητές τους, οι οποίες συμπληρώνουμε εμείς μπορούν κάλλιστα να βελτιωθούν με εμφυτεύματα, όπως προτείνει ο Έλον Μασκ, ένας από τους πιο γνωστούς της νέας ελίτ που φαίνεται πως αναδεικνύεται συνεχώς.

Η ελίτ της τεχνολογίας, συνεχίζει η έρευνα, έχει απόψεις που ξεχωρίζουν από άλλα τμήματα της ελίτ του κόσμου. Η έρευνα έλαβε υπόψη τους πλουσιότερους ηγέτες τεχνολογίας στον κόσμο, όπως: Jeff Bezos της Amazon, Sundar Pichai της Google, Mark Zuckerberg του Facebook, Jack Ma της Alibaba, Satya Nadella της Microsoft, Bill Gates, Elon Musk της TESLA και Tim Cook της Apple.

Η ελίτ της τεχνολογίας μοιράζεται ξεχωριστές απόψεις που τις ξεχωρίζουν από άλλα τμήματα της ελίτ του κόσμου, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία έλαβε υπόψη τους πλουσιότερους ηγέτες τεχνολογίας στον κόσμο. Από πάνω αριστερά προς τα δεξιά: Jeff Bezos του Amazon, Sundar Pichai της Google, Mark Zuckerberg του Facebook, Jack Ma της Alibaba, Satya Nadella της Microsoft και Tim Cook της Apple

«Θεωρούμε ότι τα 100 πλουσιότερα μέλη του τεχνολογικού κόσμου έχουν ιδιαίτερες ιδέες που τους ξεχωρίζουν τόσο από τον γενικό πληθυσμό όσο και από άλλες πλούσιες ελίτ. Ως ομάδα, έχουν αξιοκρατική τάση, ενδιαφέρονται για την ευημερία των συνανθρώπων τους και υποστηρίζουν σε γενικές γραμμές την δημοκρατική κοινωνία», αναφέρουν οι ερευνητές, οι οποίοι βλέπουν αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο μισό αιώνα, χαρακτηριζόμενη από την άνοδο των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών και των λεγόμενων «μεγάλων εννέα».

Προωθούν ιδέες για το πώς, σύμφωνα με τα λόγια του Mark Zuckerberg, «θα κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για τις μελλοντικές γενιές» ή, όπως είπε ο Azim Premji της ινδικής τεχνολογικής εταιρείας Wipro, «να συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο για τα εκατομμύρια που είναι κατά πολύ λιγότερο προνομιούχα».

Μία νέα ελίτ λοιπόν, εκείνη της τεχνολογίας, αναδύθηκε και θέλει να προσφέρει έναν καλύτερο κόσμο! Σε ποιόν θα παραδώσει τα ηνία;;;