Μια εγκατάσταση τοποθέτησε το στούντιο Caret Studio σε πλατεία της πόλης Vicchio, πλησίον της Φλωρεντίας, για να ενθαρρύνει την κοινωνική αποστασιοποίηση ως λύση για εκ νέου χρήση δημόσιων χώρων αφότου αρθούν οι επιβεβλημένοι από την πανδημία περιορισμοί.
Η εγκατάσταση StoDistante συνίσταται σε ένα πλέγμα τετραγώνων, βαμμένων σε απόσταση 1,8 μέτρων το ένα από το άλλο πάνω στο λιθόστρωτο της πλατείας Piazza Giotto.
«Η περιοχή της Τοσκάνης όρισε τα 1,8 μέτρα ως την ασφαλή απόσταση που πρέπει να τηρεί ο κόσμος για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» τόνισαν από το Caret Studio. Τα σημάδια, τα λευκά τετράγωνα, είναι από αδιάβροχη βαφή που μπορεί να εύκολα να αφαιρεθεί, και να επανέλθει η πλατεία στην αρχική μορφή της.
Προσωρινή λύση για «συνειδητή χρήση» δημόσιου χώρου το διάστημα που ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας, χαρακτήρισαν τη StoDistante οι Matteo Chelazzi, Federico Cheloni και Giulio Margheri, οι οποίοι ίδρυσαν το Caret Studio, το 2014. «Συλλάβαμε την ιδέα της εγκατάστασης ως μια πλατφόρμα για τους πολίτες να επαναδιεκδικήσουν και επαναχρησιμοποιήσουν ανοιχτούς χώρους μέσω υλοποίησης (εκεί) σειράς πρωτοβουλιών καθώς θα χαλαρώνουν τις επόμενες εβδομάδες οι κανόνες» εξήγησαν, μιλώντας στο Dezeen. «Η ιδέα είναι να δημιουργήσουμε μια προσωρινή υποδομή για μια νέα κοινωνική ζωή».
Οι συγκεντρώσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται στην Ιταλία έως τις 18 Μαΐου. Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι του Vicchio και παιδάκια χρησιμοποιούν εδώ και λίγες ημέρες την εγκατάσταση για να κινηθούν στην πλατεία. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ντιζάινερ, υπάρχουν σχέδια, καθώς χαλαρώνουν τις επόμενες εβδομάδες οι κανόνες, να χρησιμοποιήσει η κοινότητα τη StoDistante και για άλλες χρήσεις, όπως θερινό σινεμά, γυμναστήριο ή για συγκέντρωση του εκκλησιάσματος σε ναούς.
Βασίλης Τσεκούρας / ΑΠΕ ΜΠΕ/ photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που έπεσε στις ράγες στα Κάτω Πατήσια
- Θεσσαλονίκη: Καλάντα από … ρομπότ στην παιδοχειρουργική κλινική του Γ. Γεννηματάς
- Παραμονή Χριστουγέννων με «Νύχτα των Ευχών» στην πλατεία Κοτζιά
- Εκεί στα κράτη του Βορρά κινδυνεύει να συμβεί κάτι πολύ άσχημο
- Σοκ στην Ιταλία: Μέλη συμμορίας ανάγκασαν 15χρονο να γδυθεί και να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ
- Υπόθεση Πελικό και στη Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς
- Το μήνυμα του Νετανιάχου μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
- Σε λειτουργία από την Τρίτη η ψηφιακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για αγροτεμάχια χωρίς ΚΑΕΚ
- Πέθανε ο Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» (upd)
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ









