• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στόχος οι αυριανοί ενήλικες. Να καταργηθούν οι τουαλέτες ανδρών-γυναικών στα σχολεία, ΑΠΑΙΤΕΙ η εκπαιδευτική περιφέρεια του Σικάγο

Στόχος οι αυριανοί ενήλικες. Να καταργηθούν οι τουαλέτες ανδρών-γυναικών στα σχολεία, ΑΠΑΙΤΕΙ η εκπαιδευτική περιφέρεια του Σικάγο

Η "ισότητα των φύλων" προωθείται πλέον όχι ως πρόταση, αλλά ως απαίτηση

Η εκπαιδευτική περιφέρεια του Σικάγο απαιτεί από όλα τα σχολεία της περιοχής να υιοθετήσουν νέα πολιτική όσον αφορά στις τουαλέτες του κάθε σχολικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, προτείνουν όλες οι τουαλέτες να είναι προσβάσιμες από όλους -ανεξαρτήτως φύλου- «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ισότητα των φύλων». Έτσι, η εκπαιδευτική περιφέρεια απαιτεί από τα σχολεία να έχουν σήμανση έξω από τις τουαλέτες που θα πληροφορεί τους μαθητές, είτε είναι άνδρες είτε γυναίκες, ότι μπορούν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που επιθυμούν.

«Απαιτούμε από όλα τα σχολεία να υιοθετήσουν νέα πολιτική. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ισότητα των φύλων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η παραπάνω κίνηση δεν στοχεύει μόνο τα παιδιά του σχολείου αλλά και το προσωπικό, όπως γράφει το Fox.

«Όλοι οι μαθητές και το προσωπικό θα έχουν δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μπάνιου που συμβαδίζουν με την ταυτότητα φύλου τους», δήλωσε αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα.Όπως διευκρίνισε, η σήμανση αυτή «θα κάνει σαφές ότι όλες οι τουαλέτες είναι ανοιχτές για χρήση από οποιονδήποτε αισθάνεται άνετα».

Ένα παράδειγμα σήμανσης που θα εμφανίζεται στα σχολεία αναφέρει: «Πρόκειται για μια τουαλέτα ουδέτερη ως προς το φύλο. Είναι ανοιχτή σε χρήστες οποιασδήποτε ταυτότητας ή έκφρασης φύλου».sputnik/photo: video screenshot

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.