«Στο χείλος ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»: Αμερικανίδα οικονομολόγος εξηγεί την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ τραπεζών, vid

«Αυτό επρόκειτο σαφώς να συμβεί και τώρα βλέπουμε τους αδύναμους κρίκους στην αλυσίδα να σπάνε», λέει η Stephanie Pomboy.

Μεγάλη αναστάτωση στις αγορές προκαλεί η κατάρρευση των δυο αμερικανικών τραπεζών τόσο της Silicon Valley Bank, όσο και της Signature Bank. Η αρχική στάση αναμονής από τους επενδυτές δεν φάνηκε να κρατά πολύ με αποτέλεσμα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν σημαντικές απώλειες, ενώ μεγάλη πτώση παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου.

Η ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank είναι ο προάγγελος μιας μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της κλίμακας του κραχ του 2008, σύμφωνα με την οικονομολόγο Stephanie Pomboy.

Η Pomboy, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας οικονομικής έρευνας Macro Mavens , μίλησε στο αμερικανικό FOXNEWS για να εξηγήσει τις ευρύτερες επιπτώσεις της κατάρρευσης της SVB .

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά σοβαρό και βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης τύπου 2008 και δεν προσπαθώ να είμαι υπερβολική», είπε ο Πομπόι στον παρουσιαστή του Fox News.

Μάλιστα υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως η κρίση θα είναι ακόμα βαθύτερη!!!

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Βρισκόμαστε στο χείλος μιας οικονομικής κρίσης όπως το 2008 και δεν προσπαθώ να είμαι υπερβολική,

Νομίζω ότι αυτή είναι η ακούσια συνέπεια της νομισματικής πολιτικής της Fed (Federal Reserve – Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), η οποία συνδυάζεται με πολύ κακή δημοσιονομική πολιτική (σ.σ. Πολλοί λένε πως η καταστροφική πολιτική ακολουθείται σκόπιμα, έτσι ώστε να επέλθει τεχνητό χάος και σκοτεινοί διεθνιστικοί κύκλοι να επιβάλλουν εύκολα ως «λύση» αυτό που θέλουν να γίνει και όχι αυτό που πρέπει)

Ουσιαστικά ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν απερίσκεπτους κινδύνους.

Όλα αυτά επιστρέφουν για να τους δαγκώσουν δυνατά και έχουμε μερικές σημαντικές συνέπειες που έρχονται κατά πάνω μας».

photo freepik

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί