Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, «η ενεργοποίηση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων από τις αρχές του 2021 αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και τη θωράκιση της ιδιοκτησίας, δημιουργώντας έναν μόνιμο και διαρκή τρόπο παρακολούθησης των κατασκευών».
Όπως έγινε γνωστό, η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος «Ταυτότητα Κτιρίου» θα γίνει ως και την 31.12.2020 από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), που ορίζεται και πάροχος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το ΥΠΕΝ, τους μηχανικούς και τους πολίτες.
Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων θα αποτυπώσει τα χαρακτηριστικά του κτιριακού αποθέματος της χώρας, την υφιστάμενη κατάσταση, τις άδειες, καθώς και όποια μεταβολή στα παραπάνω κατά τη διάρκεια του χρόνου ζωής κάθε κτιρίου ή διηρημένης ιδιοκτησίας.
Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, ως χρήστες του πληροφοριακού συστήματος «Ταυτότητα Κτιρίου», ορίζονται:
- Οι εξουσιοδοτημένοι μηχανικοί.
- Οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες που χρησιμοποιούν το πληροφοριακό σύστημα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και οι εμπλεκόμενοι με τις σχετικές διαδικασίες υπάλληλοι των φορέων αυτών.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η δομή του πληροφοριακού συστήματος θα υποστηρίζει διαβαθμισμένη πρόσβαση με την απόδοση διαφορετικών δικαιωμάτων χρήσης στις αντίστοιχες κατηγορίες χρηστών.
Σημειώνεται ότι η καταχώρηση της Ταυτότητας Κτιρίου και της Ταυτότητας Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας στο σύστημα θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και χωρίς χρέωση. Ενώ, το τέλος ανταπόδοσης που δικαιούται ο πάροχος (ΤΕΕ) αποκλειστικά για την έκδοση πιστοποιητικών ορίζεται σε 20 ευρώ ανά εκδιδόμενο πιστοποιητικό.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου
- Διονύσης Σαββόπουλος: Η αξέχαστη εμφάνιση στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, vid
- Η Ουγγαρία δεν θα εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν
- Ισχυρές πιέσεις και στην ελληνική αργυροχρυσοχοΐα προκαλεί το ράλι των τιμών του χρυσού
- «Quantum Echoes»: Ο κβαντικός υπερυπολογιστής με τον νέο αλγόριθμο κάνει υπολογισμούς με ασύλληπτη ταχύτητα
- Υεμένη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 15 εργαζόμενοι του ΟΗΕ που κρατούνταν από τους Χούθι
- Ανησυχητικά τα στοιχεία για τους 16χρονους στην Ελλάδα: Πίνουν, καπνίζουν και παίζουν τυχερά παιχνίδια
- Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης την Πέμπτη
- Το έκανε και αυτό η δεξιά τάξη πραγμάτων! Τι ειπώθηκε για την Τουρκία – Στο βάθος ο Τρίτος Ναός
- Τραγωδία στο Γκάζι: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κλαμπ – Κατέρρευσε στη μέση του δρόμου